Samsung Galaxy Note 7 krijgt tijdelijke fix voor...

Samsung Galaxy Note 7 krijgt tijdelijke fix voor...

Om ervoor te zorgen dat er niet nog meer exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 in brand vliegen, rolt de Zuid-Koreaanse smartphonemaker een patch uit. Hiermee kan de batterij niet verder dan 60% opgeladen worden. De update verschijnt op 20 september in moederland Zuid-Korea.

Het zal je vast en zeker niet ontgaan zijn: de accu van de Samsung Galaxy Note 7 is brandgevaarlijk. Er zijn inmiddels wereldwijd al enkele tientallen gevallen bekend waarbij de accu spontaan is ontploft. Op internet circuleren volop foto’s en video’s van uitgebrande Galaxy Note 7’s. Dit alles heeft ertoe geleid dat Samsung een terugroepactie op touw heeft gezet en de lancering heeft uitgesteld, waaronder in Nederland.

Om meer incidenten te voorkomen, heeft Samsung geadviseerd om de Samsung Galaxy Note 7 uit te schakelen en niet langer te gebruiken. Daar trekt niet iedereen zich wat van aan, zo blijkt wel uit de laatste nieuwsberichten over nieuwe gevallen met brandschade door een exploderende Galaxy Note 7.

Om de veiligheid te waarborgen van mensen die ondanks de waarschuwing hun toestel blijven gebruiken, komt Samsung met een tijdelijke oplossing. Het werkt aan een software-update waarbij de maximale accucapaciteit niet groter is dan 60%. Wie zijn Galaxy Note 7 oplaadt, kan dat dus maar voor iets meer dan de helft doen. Op deze manier kan de batterij niet oververhit raken, zo meldt Associated Press.

De uitrol van deze update start op 20 september in Zuid-Korea. Of ook andere markten waar het vlaggenschip al is gelanceerd een update kunnen verwachten, is onbekend.

Samsung Galaxy Note 7 uitgebrand

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een aluminium en glazen behuizing met dubbele gebogen randen. Het Super AMOLED-scherm is maar liefst  5.7 inch groot en heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, ook wel Quad HD genoemd. De phablet wordt aangestuurd door een Exynos 8890 octa-core processor met een kloksnelheid van 2.6GHz en Mali-T880 GPU. Verder heeft hij 3GB werkgeheugen en krijg je standaard 64GB aan opslagruimte. Het geheugen kun je met een microSD-kaart uitbreiden tot 256GB.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 12 en 5 megapixelcamera met Dual Pixel sensor, waarmee op alle individuele pixels wordt scherpgesteld. De primaire camera is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. Tot slot heeft de Samsung Galaxy Note 7 een 3500 mAh batterij, USB Type-C aansluiting, S Pen, irisscanner en waterdichte behuizing. Hij draait aanvankelijk op Android 6.0.1 (Marshmallow), maar Samsung heeft bekendgemaakt dat het toestel de komende maanden een update naar Android 7.0 (Nougat) kan verwachten.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 ging op 19 augustus voor het eerst in de verkoop in tien landen wereldwijd. Door de enorme vraag werd de lancering in ons land uitgesteld van 2 naar 9 september. Door de eerder genoemde accuproblemen is de Nederlandse introductie opnieuw uitgesteld. Wanneer de eerste exemplaren in ons land verschijnen is nog altijd onbekend.

De Samsung Galaxy Note 7 gaat voor 849 euro over de toonbank.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones