Samsung Galaxy Note 7 met gebogen scherm komt naar Nederland

Samsung Galaxy Note 7 met gebogen scherm komt naar Nederland

Het is zo goed als zeker: de Samsung Galaxy Note 7 komt naar Nederland. Hij ligt naar verluidt vanaf de derde week van augustus in ons land in de winkels voor 799 euro. Ook zou het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf enkel de variant met gebogen scherm uitbrengen.

Dat schrijven onze collega’s van GSMhelpdesk. Zij zeggen deze informatie vernomen te hebben van betrouwbare bronnen.

Gebogen beeldscherm

Vorige week meldde Telefoonabonnement.nl dat Samsung mogelijk twee varianten van de Samsung Galaxy Note 7 op de markt wil brengen: een met een plat beeldscherm en een met gebogen randen. GSMhelpdesk zegt dat alleen de uitvoering met het gebogen beeldscherm straks in ons land verkrijgbaar is. De Zuid-Koreaanse smartphone- en tabletproducent doet dit naar verluidt om verdere fragmentatie te voorkomen.

Hoezo fragmentatie? In 2014 lanceerde Samsung de Samsung Galaxy Note Edge, een smartphone met gebogen scherm. Het jaar daarop bracht het bedrijf alleen de Samsung Galaxy Note Edge 6+ naar ons land. Dit was in feite een Samsung Galaxy Note 5 met gebogen scherm, maar zonder stylus. Dit toestel is volgens GSMhelpdesk de reden waarom wij in ons land nooit kennis hebben gemaakt met de Samsung Galaxy Note 5. Om verdere fragmentatie in het assortiment in ons land te voorkomen heeft Samsung de knoop doorgehakt en besloten om slechts één uitvoering van de Samsung Galaxy Note 7 uit te brengen: die met het gebogen beeldscherm.

Samsung had aanvankelijk problemen met de productie van een gebogen beeldscherm met S Pen stylus, maar die zijn inmiddels verholpen. Tevens bevestigt GSMhelpdesk de naam van het volgende vlaggenschip. Door deze Galaxy Note 7 te noemen loopt deze serie in gelijke pas met de huidige toptoestellen: de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. En om verdere verwarring te voorkomen lanceert Samsung deze onder de Galaxy Note naam en niet als de Samsung Galaxy S7 Edge+.

Samsung Galaxy Note 7

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

Ook hebben de aangehaalde bronnen aan GSMhelpdesk laten weten dat de Samsung Galaxy Note 7 qua hardware veel overeenkomsten heeft met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Zo heeft de nog te verschijnen phablet een 5.8 inch scherm met Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap schuilt naar verluidt een iets snellere uitvoering van de Exynos 8, een chipset van eigen makelij. Eerder ging men nog uit van een Qualcomm Snapdragon 823 quadcore-processor. Het werkgeheugen zou 6GB bedragen.

Aan de achterkant vinden we een 12 megapixelcamera met dual-pixeltechnologie, die we reeds van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kennen. Geen woord over een dual-camerasysteem, waar eerder nog wel geruchten over de ronde deden op internet. De camerasoftware is verder uitgebreid en verbeterd. Deze geüpgradede software komt later dit jaar ook beschikbaar voor de huidige vlaggenschepen. De capaciteit van de accu zou tegen de 4.000 mAh liggen.

Volgens het geruchtencircuit krijgt de Samsung Galaxy Note 7 verder een Adreno 530 GPU, USB Type-C poort, irisscanner en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow).

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 wordt naar alle waarschijnlijkheid begin augustus gepresenteerd door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. De welingelichte tipgevers laten tegenover GSMhelpdesk weten dat het aanstaande vlaggenschip vanaf de tweede of derde week in augustus al bij ons in de winkels zou liggen. De adviesprijs zou vastgesteld zijn op 799 euro voor een los exemplaar.

Galaxy Note 6 / Note 7

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones