Samsung Galaxy Note 7 met nieuw typenummer SM-N932F

Samsung Galaxy Note 7 met nieuw typenummer SM-N932F

De vernieuwde Galaxy Note 7 staat bij velen ook bekend onder het typenummer SM-N935, maar vandaag is een nieuwe benchmark opgedoken waarbij er ook direct een nieuw typenummer is verschenen. Het gaat ditmaal om de SM-N932F en het heeft er alle schijn van dat wij hier te maken hebben met de Galaxy Note 7 of in ieder geval hier een variant van. Al eerder deed Telefoonabonnement.nl de ontdekking van twee andere benchmarks, waaronder de SM-N930 en de eerder genoemde SM-N935.

Opgewaardeerd

In de nieuwe benchmark van de SM-N932F lijkt het er op dat Samsung de SM-N930F als basis heeft gepakt en het nieuwe typenummer heeft voorzien van zwaardere hardware. Zo draait ook dit model op Android N, oftewel Android 7.0. De nieuwste versie in deze benchmark beschikt daarnaast over een net iets krachtigere processor en draait nu op een 1.6 Ghz octa-core processor. Ook met het geheugen zit het wel goed en kunnen wij rekenen op 4 GB.

Goede score

Uit de laatste benchmark is het wel duidelijk dat de SM-N932F beduidend beter scoort in vergelijking met zijn voorganger uit de vorige benchmark. Uiteraard is dit prima te verklaren door de snellere processor en meer werkgeheugen en het laat direct zien dat deze twee componenten vitaal zijn voor een goede werking van de potentiële nieuwe Galaxy Note 7. Het is wel duidelijk dat Samsung meerdere typenummers in circulatie heeft en deze inmiddels elkaar snel opvolgen. Of er ook daadwerkelijk meerdere modellen zullen komen moet nog blijken.

smn932f

Android Nougat

Met de meest recente benchmark is het wel goed zichtbaar dat Samsung hun nieuwste vlaggenschip, de Galaxy Note 7, wil gaan leveren met de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Alhoewel een definitieve datum nog niet is genoemd door Google, lijkt het er wel op dat deze phablet de beschikking gaat krijgen over Android 7.0 aangezien deze software al in twee benchmarks is opgedoken in combinatie met deze serie.

Nieuwe windrichting?

Het blijft natuurlijk gissen wat Samsung nu met de drie verschillende benchmarks wil doen. Opmerkelijk is wel dat de SM-N935F in de benchmark het beste presteert, maar deze heeft ook verreweg de beste processor. De SM-N930F beschikt over de zwakste processor en precies hier tussen in valt de SM-N932F. Het is goed denkbaar dat Samsung een drietal modellen op de markt wil gaan zetten met onderling verschillen in de hardware en dus ook de prestaties. Waarom dan het vermoedelijke topmodel is getest op Android 6.1 blijft dan nog een vraag, maar hier kan nog verandering in komen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones