Samsung Galaxy Note 7 in te ruilen op Schiphol

Samsung Galaxy Note 7 in te ruilen op Schiphol

Samsung komt internationale reizigers tegemoet die nog geen kans hebben gehad om hun Samsung Galaxy Note 7 terug te brengen naar hun verkooppunt. Zij kunnen hun exemplaar inleveren op luchthaven Schiphol. Daar hebben ze de keuze uit twee opties: of ze ruilen het toestel in voor een vervangende Galaxy-smartphone, of ze krijgen het volledige aankoopbedrag terug.

Dat meldt Samsung in een persbericht.

Twee verschillende batches van de Samsung Galaxy Note 7 waren er nodig om te concluderen dat het vlaggenschip niet veilig was. Nadat Samsung opnieuw een groot aantal nieuwe meldingen van ontploffingen en spontaan in brand gevlogen toestellen binnen kreeg, besloot de Zuid-Koreaanse smartphonemaker om de stekker definitief te trekken uit de productie en verkoop van de Galaxy Note 7.

Sindsdien doet Samsung haar best om ons warm te laten lopen voor de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Zo kregen beide modellen eerder deze week een update waardoor ze nu ook over het Always-On display beschikken, een feature die we enkel van de Galaxy Note 7 kenden. Tevens krijgen consumenten gratis een 128GB microSD-kaart als ze een van de twee andere vlaggenschepen kopen. En in sommige landen krijgen consumenten tot slot flinke korting als ze een nieuwe Samsung-smartphone kopen bij inruil van hun Galaxy Note 7.

Inruilpunten

Hoewel Samsung al ruim anderhalve week geleden heeft opgeroepen om het vervangende exemplaar van de Samsung Galaxy Note 7 in te leveren, heeft nog niet iedereen de kans hiervoor gezien. Wellicht omdat ze niet in het land zijn waar ze het toestel hebben gekocht, of dat ze simpelweg nog geen tijd daarvoor hebben gehad.

Het bedrijf maakt het internationale reizigers met dit vlaggenschip nog makkelijker om hun toestel in te leveren. Zij kunnen hem kwijt op internationale vliegvelden. Eén van de luchthavens waar ze het toestel kunnen in- of omruilen is Schiphol. Reizigers die nog in bezit zijn van een Galaxy Note 7 kunnen terecht bij één van de vier aanwezige CAPI stores op Schiphol Plaza of de See Buy Fly elektronicawinkels in lounge 1, 2 en 3. Daar kunnen ze de phablet inruilen voor een vervangende smartphone, of krijgen het volledige aankoopbedrag (849 euro) teruggestort.

Naast Schiphol doen nog een aantal luchthavens mee aan de in- en omruilactie van Samsung. Het was al eerder bekend gemaakt dat het mogelijk is om de Galaxy Note 7 in te ruilen op de volgende vliegvelden:

  • Sydney Airport
  • Melbourne Airport
  • Brisbane Airport
  • Adelaide Airport
  • Perth Airport
  • Gold Coast Airport
  • Canberra Airport

Samsung beloofde toen dat meer vliegvelden aan deze lijst zouden worden toegevoegd.

Vervoersverbod

De reden waarom Samsung voor luchthavens heeft gekozen om de Samsung Galaxy Note 7 te verzamelen, is eenvoudig. Diverse luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben namelijk een verbod ingesteld om het vlaggenschip mee aan boord te nemen, noch in de handbagage, noch in de bagageruimte. Bij reizigers die dat wel doe of proberen wordt het toestel onmiddellijk in beslag genomen en krijgen ze een boete. Als blijkt dat ze het toestel proberen te smokkelen, riskeren ze zelfs gevangenisstraf voor het invoeren van verboden goederen.

Menno van den Berg, vicepresident van de afdeling Mobile bij Samsung, sluit het persbericht af met de volgende mededeling:

“De veiligheid van klanten heeft onze hoogste prioriteit. Wij willen onze Galaxy Note7-gebruikers op zoveel mogelijk locaties ondersteunen bij het inruilen van hun smartphone, ook op drukbezochte luchthavens. Wij realiseren ons dat het verbod op de Galaxy Note7 op sommige vluchten een ongemak is voor onze klanten. In samenwerking met retailer CAPI maken we het daarom voor reizigers op Schiphol gemakkelijk hun Note7 om te ruilen voor een andere Samsung-smartphone.”

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones