‘Samsung Galaxy Note 8 kan bevriezen’

‘Samsung Galaxy Note 8 kan bevriezen’

Heb je een Samsung Galaxy Note 8 of overweeg je om deze aan te schaffen? Dan hebben we verontrustend nieuws voor je. Op een forum van Samsung lezen we dat het vlaggenschip bij sommige handelingen kan bevriezen. Het enige dat je op dat moment kunt doen is resetten.

Wie de afgelopen paar weken Telefoonabonnement.nl in de gaten heeft gehouden, weet dat de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL de nodige schoonheidsfoutjes bevatten. De eerste recensenten klaagden over de kleurweergave van het AMOLED-display. Tevens hoorden we geluiden over over zichtbare ruis als je de schermhelderheid laag zet en audioproblemen met de speakers. De zoekmachinegigant zegt op de hoogte te zijn van de problemen in op korte termijn met een oplossing te komen in de vorm van een software-update.

Google is niet de enige met een vlaggenschip die de nodige kinderziektes heeft. Ook Samsung heeft er last van. Op een hulpforum van Samsung klaagt een groot aantal gebruikers dat de Samsung Galaxy Note 8 spontaan kan bevriezen. Niets werkt dan meer en de enige oplossing is een reset. Onhandig en onwenselijk uiteraard.

Dit is de mogelijke boosdoener

De titel van de post luidt ‘Note 8 freezing and unresponsive’. Als we door de vele klachten bladeren, zien we een gevarieerd beeld. Sommigen melden dat hun vlaggenschip vastloopt als ze een sms’je versturen. Weer anderen zeggen dat hun toestel bevriest als ze iemand proberen te bellen. Zelfs als je de Galaxy Note 8 ’s nachts aan de oplader aansluit loop je het risico dat hij op slot gaat.

In de onderstaande gevallen worden problemen gemeld:

  • De Telefoon-app openen
  • De Berichten-app openen
  • De Contacten-app openen
  • Contactpersonen selecteren
  • Diverse Google-apps opstarten of bestanden openen vanuit Gmail
  • Iemand bellen vanuit de belgeschiedenis
  • Terwijl je iemand belt
  • De telefoon ’s nachts opladen

Zoals je ziet zijn de klachten divers. Toch lijkt het dat de meeste klachten één-en-dezelfde gemeenschappelijke oorzaak hebben: de Contacten-app. Bellen, sms’en, Telefoon-, Personen- of Berichten-app openen: allemaal maken ze gebruik van informatie uit de Contacten-app. Wij zijn weliswaar geen software-ingenieurs, maar de meeste problemen lijken met elkaar verbonden te zijn. In dat geval hoeven de medewerkers van Google slechts één probleem aan te pakken. Dat is het goede nieuws.

Het slechts nieuws is dat gebruikers nu met een acuut problemen zitten waar momenteel geen oplossing voor is. Feitelijk betekent het dat de Samsung Galaxy Note 8 tijdelijk onbruikbaar is. Wat heb je immers aan een vlaggenschip die om de haverklap vastloopt? En wie denkt -of hoopt- dat de problemen zich alleen bij de Amerikaanse varianten van de Galaxy Note 8 voordoen, heeft het mis. Naast alle vier grote providers -Verizon, AT&T, T-Mobile en Sprint- worden op het forum ook de simlockvrije Europese variant (SM-N950F) en Galaxy Note 8 Dual-Sim (SM-N950D) genoemd. Het lijkt dus om een diepgeworteld probleem te gaan.

Is er iemand onder de lezers waarvan de Galaxy Note 8 spontaan vastloopt?

Over de Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 is de grootste, maar ook de duurste Android-telefoon uit het assortiment van de Koreanen. Het vlaggenschip heeft een 6,3 inch groot Infinity Display met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels (WQHD+), Gorilla Glass 5, HDR-ondersteuning, Always-On schermtechnologie en 18,5:9 beeldverhouding. Onder de motorkap vinden we de Exynos 8895 octa-core processor in combinatie met Mali-G71 en 6 GB werkgeheugen. Je krijgt 64 GB intern geheugen dat je eventueel kunt uitbreiden tot 256 GB.

Achterop vinden we twee 12 megapixelcamera’s. Wat de lenzen bijzonder maakt is dat ze beide voorzien zijn van optische beeldstabilisatie. Bij andere toestellen heeft vaak slechts één van de camera’s deze feature. Samsung heeft een eigen variant van Apple’s Portretmodus geïntroduceerd op de Galaxy Note 8: Live Focus. Daarmee schiet je portretfoto’s met bokeh-effect. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels en kan tevens gebruikt worden als irisscanner en voor de gezichtsherkenningssoftware.

Het vermogen van de batterij bedraagt 3300 mAh en ondersteunt uiteraard Samsungs snellaadtechniek Fast Charging. Tevens kun je hem draadloos opladen, maar dan moet je wel eerst de Samsung DeX Dock aanschaffen. De vingerafdrukscanner vind je naast de hoofdcamera. De vernieuwde S Pen is wederom in de behuizing verwerkt. Verder is het vlaggenschip waterdicht (IP68 gecertificeerd) en draait bij op Android 7.1.1 Nougat. Android 8.0 Oreo wordt momenteel ontwikkeld door Samsung en wordt waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar uitgerold.

De Samsung Galaxy Note 8 haal je in huis voor 999 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones