‘Samsung Galaxy Note 8 phablet van het jaar’

‘Samsung Galaxy Note 8 phablet van het jaar’

De Samsung Galaxy Note 8 is door lezers van GSMArena uitgeroepen tot beste phablet van 2017. Het Samsung vlaggenschip behaalt ruim 50 procent van de stemmen en laat zodoende onder meer de LG V30, iPhone 8 Plus en iPhone X ver achter zich. Deze concurrenten behalen respectievelijk 9, 7 en 3 procent van de stemmen.

2017 was een turbulent jaar voor Samsung. Het jaar begon op zijn zachtst gezegd niet positief. Men was volop in de weer met het ‘opruimen’ van de schade die de compleet geflopte Samsung Galaxy Note 7 had veroorzaakt. Dit ging zelfs zo ver dat gedupeerde consumenten diverse rechtszaken tegen de Zuid-Koreaanse elektronicagigant aanspanden. Na dit debacle volgde een tijd van voorspoed. De Samsung Galaxy S8 (Plus) werd in maart gepresenteerd en lag vanaf april in de winkels. Van meet af aan wist het toestel goed te verkopen, mede dankzij het fraaie nieuwe ontwerp waarbij schermranden vrijwel compleet verbannen zijn.

Goede jaarafsluiter voor Samsung

Gedurende de zomerperiode introduceerde men diverse middenklasse toestellen die weinig stof deden opwaaien, in positieve zin. Tegen het einde van het jaar had men nog een klapper voor ons in petto in de vorm van een nieuwe phablet: de Samsung Galaxy Note 8. Dit toestel deed het direct goed bij de consumenten, ondanks zijn hoge adviesprijs. Bij uitkomst kostte hij immers 999 euro: een flinke kluif. Wel kon je direct profiteren van bepaalde acties, waarbij je bijvoorbeeld een gratis DeX kreeg of een gedeelte van je aankoopbedrag retour. De Samsung Galaxy Note 8 is sindsdien diverse malen in de prijzen gevallen en weet ook consumenten te bekoren. Samsung sluit zodoende het jaar 2017 goed af.

Samsung Galaxy Note 8 valt in de prijzen

Dit goede gevoel wordt nog eens onderstreept door het nieuws van vandaag. Uit onderzoek van GSMArena, een populaire website, blijkt namelijk dat de Samsung Galaxy Note 8 dé meest favoriete phablet van afgelopen jaar is. Maar liefst ruim 50 procent van de stemmen ging naar het Samsung vlaggenschip. Maar liefst 16,000 preferen de Note 8 boven andere grote telefoon. De nummer twee heeft slechts 9 procent van de stemmen, ruim 2500 in absolute aantallen, en betreft de LG V30. Dit gigantische gat van maar liefst 40 procent laat in onze ogen een overtuigende wisnt voor Samsung zien. Aartsrivaal Apple bracht afgelopen jaar onder meer de iPhone 8 Plus en iPhone X op de markt. Deze twee gaan er met respectievelijk 3 en 7 procent van de stemmen vandoor.

Ben jij het eens met de stelling dat de Samsung Galaxy Note 8 dé beste phablet van 2017 is? Laat het weten in de reacties!

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones