‘Samsung Galaxy Note 8 schiet niet meer aan’

‘Samsung Galaxy Note 8 schiet niet meer aan’

Heb jij een voor net geen duizend euro de Samsung Galaxy Note 8 aangeschaft? Dan moet je dit bericht absoluut lezen. Op het forum van de Koreaanse smartphonemaker lezen we verontrustende berichten van gebruikers die klagen dat hun toestel het niet meer doet. De batterij is helemaal leeg en wil niet meer opladen. Samsung heeft beloofd naar het euvel te kijken.

De Samsung Galaxy Note 8 is het nieuwste en krachtigste vlaggenschip van de Koreanen tot nu toe. Hij is door vele recensenten geprezen, maar kent wel enkele schoonheidsfoutjes. Begin november klaagden gebruikers dat het scherm spontaan kon bevriezen. De boosdoener leek de Contacten-app van Samsung. Eind november kreeg het vlaggenschip zijn eerste grote update en sindsdien hebben we niets meer gehoord over vastlopers. We gaan er dan ook van uit dat Samsung een oplossing heeft gevonden voor het probleem.

Batterij laadt niet meer op

Vandaag horen we een klacht van een geheel andere orde voorbijkomen. Het vastlopen was een vervelend probleem, maar na een reset kon je het toestel weer als vanouds gebruiken. Dat is ditmaal niet het geval. In diverse threads op het Amerikaanse forum van Samsung lezen we reacties van bezorgde gebruikers waarvan hun toestel niet meer aanspringt als hij de 0 procent bereikt. ‘Logisch, want de batterij is immers leeg’ denk je nu hoogstwaarschijnlijk. ‘Even opladen en je kunt weer aan de slag’.

Maar daarin schuilt hem nou juist het probleem. Zodra ze de Galaxy Note 8 aan de oplader hangen, gebeurt er niets. Zelfs als je hem enkele uren zijn gang laat gaan, springt hij nog steeds niet aan. De gedupeerden zeggen dat ze de originele oplader gebruiken die ze bij hun toestel krijgen. Een andere oplader of USB-C kabel biedt evenmin een oplossing. Ook verschillende toetscombinaties al dan niet met de power-knop zetten geen zoden aan de dijk. Eén gebruiker zegt dat zijn toestel geen vocht- of waterschade heeft, nooit uit zijn handen is geglipt of andere zichtbare schade heeft. Met andere woorden, het ligt echt aan het toestel.

Met de leeftijd heeft het niets te maken. De Samsung Galaxy Note 8 ligt pas enkele maanden in de winkel. Een defecte batterij kan het probleem zijn en in dat geval helpt maar één ding: de accu vervangen. En daarvoor moet je bij Samsung zijn. Een enkeling heeft hierover geklaagd bij de provider van wie ze het toestel hebben gekregen. Zij hebben als goedmakertje een refurbished toestel gekregen, oftewel een gebruikt exemplaar. Daar zijn ze uiteraard niet happy mee en laten dat weten ook via het forum van Samsung.

Een moderator die in dienst is bij Samsung laat weten dat zijn bedrijf het probleem direct wil aanpakken. Hij vraagt gedupeerden om hem een persoonlijk bericht te sturen met daarin het IMEI-nummer van het toestel. Deze is te vinden op het aankoopbewijs of de verpakking van het vlaggenschip.

Over de Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 werd onlangs nog door de lezers van GSMarena uitgeroepen tot de phablet van het jaar. Of het deze eretitel ook gekregen zou hebben als de problemen eerder naar buiten waren gekomen, valt te betwijfelen. Wat betreft de specificaties mogen we niet klagen. Het vlaggenschip heeft een 6,3 inch Super AMOLED FullVision Display met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels (WQHD+) en 18,5:9 beeldverhouding. Daarin treffen we de Exynos 8895, Mali-G72, 4 GB werkgeheugen en 64 GB uitbreidbaar geheugen voor al je apps en foto’s.

Achterop heeft Samsung twee 12 megapixelcamera’s met optische beeldstabilisatie geplaatst. De 8 megapixel selfiecamera is tevens een irisscanner waarmee je het vlaggenschip kunt ontgrendelen. Ook de vingerafdrukscanner is aanwezig. Deze heeft Samsung naast de primaire camera geplaatst. De S Pen is uiteraard weer van de partij. We mogen ook niet vergeten dat het toestel stof- en waterdicht is. Daarvoor heeft hij de IP68 stempel gekregen van de Koreanen. De Galaxy Note 8 draait nu nog op Android 7.1.2 Nougat. Begin volgend jaar wordt Android 8.0 Oreo uitgerold.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones