Samsung Galaxy Note 9 beste dual camera telefoon

Samsung Galaxy Note 9 beste dual camera telefoon

De Samsung Galaxy Note 9 is samen met de HTC U12+ de beste camera smartphone van dit moment met twee hoofdcamera’s. Alleen de Huawei P20 Pro is beter en dat toestel heeft er wel drie.

Het is Samsung gelukt om met software de dual camera’s van de Samsung Galaxy Note 9 een flink stuk beter te maken dan die van de Galaxy S9 Plus. Beide telefoon hebben namelijk dezelfde camera’s, maar het verschil zit hem in de artificial intelligence van de Note 9. Het nieuwste vlaggenschip krijgt een monster score van 103 punten bij DxO Mark. Alleen de Huawei P20 Pro scoort beter, 109.

DxO Mark is een gerenommeerde instantie waar camera’s getest en beoordeeld worden. Tegenwoordig test de website ook smartphones en bij smartphone lanceringen worden de scores van DxO Mark veelvuldig gebruikt.

Samsung Galaxy Note 9 best dual camera smartphone

Samsung Galaxy Note 9 beste dual camera smartphone

DxO Mark heeft de Samsung Galaxy Note 9 uitgeroepen tot beste camera smartphone met dual hoofdcamera’s. Het vlaggenschip scoort net zo goed als de HTC U12+, beide 103 punten.

DxO Mark roemt de ruisonderdrukking, zoomkwaliteit en realistische Bokeh effect van het toestel.

De Note 9 autofocusprestaties zijn uitstekend en de camera scoort hoog voor het in evenwicht houden van detailretentie en ruisonderdrukking, zoomkwaliteit en realistische bokeh- effecten. Bij fel licht presteert de Galaxy Note 9 uitzonderlijk goed en behoort hij tot de beste die we hebben getest. De belichting is meestal erg goed en het dynamisch bereik is uitstekend – een van de breedste die we hebben gezien, wat betekent dat het zeer goed in staat is om scènes met een hoog contrast en diepe schaduwen te maken en zeer heldere hoogtepunten. Afbeeldingen zijn ook helder en levendig, met voornamelijk een nauwkeurige witbalans en een goede kleurweergave,” aldus DxO Mark.

Galaxy Note 9 camera’s

Samsung heeft het nieuwe Note vlaggenschip uitgerust met dezelfde camera’s als het eerdere Galaxy S9 Plus vlaggenchip. De primaire camera is een 12 megapixel camera met 1/2,55 inch sensor, PDAF vanuit twee pixels en een lens met variabele apertuur van f/1,5 en f/2,4. De tweede camera is een 12 megapixel camera met f/2.4 lens en 1/3.6 inch sensor voorzien van autofocus. Beide camera’s zijn optisch gestabiliseerd en er is een dual tone LED flitser.

Waarin de camera’s van de Samsung Galaxy Note 9 afwijken van de S9 Plus is de software. Samsung heeft het nieuwe vlaggenschip uitgerust met slimme artificial intelligence (AI). Hiermee is de telefoon in staat om razend snel scenario’s te herkennen en de camera instellingen op de beste manier in te stellen. Dit resulteert in nog mooiere foto’s en DxO Mark meent het verschil ook in de test te zien. De Samsung Galaxy S9 Plus scoort namelijk 99 punten overall.

Bron: DxO Mark

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones