Samsung Galaxy Note 9 uitgerust met grote 4.000 mAh accu

Samsung Galaxy Note 9 uitgerust met grote 4.000 mAh accu

De aankomende Samsung Galaxy Note 9 zal worden uitgerust met een flinke 4.000 mAh accu. Hiermee zoekt Samsung toch de grenzen op van accucapaciteit in de grote zakelijke smartphone met S Pen.

Een bekende Twitter bron weet het 100 procent zeker, de Samsung Galaxy Note 9 heeft een 4.000 mAh batterij. Het aankomende vlaggenschip van Samsung zal geen revolutionair ontwerp krijgen, maar wel een langere adem. De looks van de Note 9 hebben erg veel overeenkomsten met de Samsung Galaxy Note 8. Het beeldscherm van het nieuwe vlaggenschip zal iets slankere randen hebben en aan de achterkant zien we een horizontale dual camera met daaronder de slanke vingerafdrukscanner. De kans dat Samsung de nieuwe vingerafdrukscanner techniek onder het beeldscherm zal gebruiken is nihil.

Samsung Galaxy Note 9 met 4.000 mAh accu

Na het debacle van de Note 7 koos Samsung bij de Samsung Galaxy Note 8 voor een iets kleinere accu met 3.300 mAh. Het gevolg daarvan is natuurlijk dat de gebruiksduur van het grote vlaggenschip met 6,3 inch WQHD+ beeldscherm achteruit ging. Hoewel we tegenwoordig razend  snel kunnen opladen wil je als klant zo lang mogelijk zonder opladen rondlopen. Concurrerende vlaggenschepen zoals de Huawei P20 Pro hebben dat uithoudingsvermogen (4.000 mAh accu) wel. Daarom zal de Koreaanse fabrikant haar nieuwe Samsung Galaxy Note 9 dus uitrusten met een flinke 4.000 mAh accu. Aangezien de onderneming zo’n grote accu wil gebruiken is het onwaarschijnlijk dat de dual camera verticaal geplaatst is. Een horizontale plaatsing biedt namelijk meer ruimte voor een accu. Ruimte die al beperkt is aangezien de S Pen ook nog volledig in de Galaxy Note 9 verdwijnt.

Design en specs Galaxy Note 9

Een smartphone concept ontwerper bij SamsungMobile.news heeft alle lekken bijeen geraapt en alvast een idee gegeven van de Samsung Galaxy Note 9. We zien de eerste beelden van het aankomende zakelijke vlaggenschip. Zoals je ziet lijkt de smartphone veel op de Note 8. De voornaamste verschillen liggen in de slankere bezels rond het AMOLED beeldscherm en natuurlijk de achterkant. Daar prijkt een dual camera uitsparing met ruimte voor de camera sensors. Onder de camera’s vind je een vingerafdrukscanner.

Samsung Galaxy Note 9 SMN

De Samsung Galaxy Note 9 krijgt een groot 6,3 inch WQHD+ beeldscherm dat in een edge overloopt in de metalen behuizing. Een snelle Exynos 9810 processor met 6 GB aan werkgeheugen is de krachtbron in Nederland. Het vlaggenschip heeft minstens 64 GB opslagruimte en waarschijnlijk ruimte voor een microSD kaart. De dual camera van het toestel is geavanceerder dan het duo in de Samsung Galaxy S9 Plus en dat belooft indrukwekkende beelden. De Galaxy Note 9 is het eerste toestel met de vernieuwde AI assistent van Samsung, Bixby 2.0.

Waarschijnlijk wordt de Samsung Galaxy Note 9 aan het begin van augustus gepresenteerd.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones