Samsung Galaxy Note Fan Edition officieel

Samsung Galaxy Note Fan Edition officieel

De Samsung Galaxy Note Fan Edition is officieel. Zojuist maakt Samsung bekend het toestel te gaan verkopen in thuismarkt Zuid-Korea. Het toestel gaat voor ongeveer 530 euro over de toonbank en komt in de kleuren goud, zilver, blauw en zwart. Het is niet bekend of het toestel ook naar Europa komt. Lees alles wat je over dit toestel moeten weten in dit artikel.

Ja ja, wat een fiasco was het hè? Die lancering van de Samsung Galaxy Note 7. Om een extreem lang verhaal heel kort te maken: het toestel bleek niet veilig te zijn en werd uiteindelijk teruggeroepen door Samsung. Aangezien het bedrijf tienduizenden exemplaren heeft retour ontvangen, wilde men een nieuwe versie van het toestel maken. Hierbij zijn alle geretourneerde producten nagekeken, aangepast en voorzien van een nieuw uiterlijk. Samsung doet dit natuurlijk omwille van marketing doeleinden en vanwege het oog op duurzaamheid. Een weggegooide telefoon is immers doodzonde.

Bijna hetzelfde onder de motorkap

Qua specificaties is het toestel vrijwel gelijk aan de vorig jaar uitgekomen Galaxy Note 7. Enkel de batterij is hierbij grondig aangepast. Zo is de Samsung Galaxy Note Fan Edition onder de motorkap bepakt met een 3300 mAh accu. Ook is de accu streng nagekeken volgens de laatste standaarden. Volgens onderzoek van Samsung en diverse overheidsinstanties lag het probleem van de Galaxy Note 7 immers bij de accu. Deze zou te veel stroom doorlaten, waardoor het toestel teveel energie zou ontvangen, te heet wordt en vervolgens uitzet of zelfs explodeert. Dit cruciale onderdeel is dus onder handen genomen waarbij de focus ligt op het koel houden van het toestel.

Wat zit erbij?

Daarnaast is de Samsung Galaxy Note Fan Edition uitgerust met de nieuwe virtueel assistent Bixby, welke we bijvoorbeeld ook op de Samsung Galaxy S8 terugvinden. Waar de precieze Bixby knop zich precies bevindt, wordt niet duidelijk op de meegeleverde focus. Wellicht heeft Samsung ervoor gekozen om een virtuele on-screen toegang voor Bixby te realiseren. Uiteraard wordt de Samsung Galaxy Note Fan Edition ook direct incluis Android 7.1 Nougat geleverd. Hierdoor heb je direct de beschikking over de allerlaatste foefjes en trucks. Tot slot zien we als klein detail ook nog een aangepaste achterkant op het toestel. Hierbij is de naam van het toestel af te lezen. Ook de officiële verpakking van het toestel is aangepast en wordt inclusief hartje geleverd. Het toestel is dus echt voor de fans.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones