Samsung Galaxy S5 Active uitgebracht in Nederland

Galaxy S5 ActiveDe Samsung Galaxy S5, maar dan steviger. Dat is de Galaxy S5 Active die de fabrikant op een stille wijze heeft uitgebracht in Nederland. Deze is extra robuust. Het toestel is volledig waterdicht en is bestendig voor stoot- en valpartijen. Dat wordt je gegarandeerd door de certificeringen die de Galaxy S5 Active heeft meegekregen. De specificaties doen niks af aan die van de Galaxy S5.

Certificering

De Galaxy S5 Active heeft een IP67-certificering, een garantie dat het toestel volledig stof- en watervrij is. De gewone S5 wordt spatwaterdicht genoemd en heeft een MIL810-certificering: een stootje kan het toestel wel hebben en vanaf een meter hoogte kan je  ‘m wel laten vallen. Meer niet. Dat geeft mensen met een fysiek beroep of hobby betere mogelijkheden wat betreft de keuze voor hun toestel. De Galaxy S5 Active voldoet ook aan de standaard van het leger: MIL-STD-810G.

Specificaties

Wat betreft specificaties doet de Galaxy S5 Active niks af aan de reguliere uitvoering van de Galaxy S5. Zo heeft ook de S5 Active een super AMOLED-scherm van 5,1 inch met een HD-resolutie. Er zit een Snapdragon 801-processor in met een kloksnelheid van 2,5 GHz. Deze wordt ondersteund door 2 GB werkgeheugen. Verder is er voor 16 GB aan opslaggeheugen beschikbaar, uitbreidbaar met microSD.

Voorop zit een 16 megapixelcamera, de selfiecamera telt 2 megapixels. De batterij heeft een capaciteit van 2800 mAh. Door de gebruikte Snapdragon-chipset heeft het toestel een zeer uitgebreide ondersteuning voor 4G. Het toestel draait op Android 4.4.4 KitKat. Het toestel is online verkrijgbaar voor een bedrag rond de zeshonderd euro. Dat is zo’n honderd euro meer dan reguliere Galaxy S5.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones