17 maart 2014 door in Samsung.

samsungOf de Samsung Galaxy S5 op tijd wordt geleverd in Nederland is maar de vraag. Samsung heeft te maken met productieproblemen van de camera. Hierdoor ligt de snelheid van de productie op dit moment op ongeveer 20 procent van de bedoelde snelheid. Het is nog onduidelijk of dit consequenties gaat hebben met de geplande levering op 11 april.

Cameralens zorgt voor productieproblemen Samsung Galaxy S5

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung loopt mogelijk vertraging op door productieproblemen met de cameralens. Om te voorkomen dat de geplande leveringsdatum van 11 april niet wordt gehaald heeft Samsung constant werknemers op de werkvloer die toezicht houden over het proces.

Het probleem is ontstaan doordat de lens net zo dik is als de camera van de Samsung Galaxy S4 maar in plaats van uit 5 delen, nu uit 6 plastic delen bestaat. Daardoor moeten de onderdelen compacter worden gemaakt dan bij de S4 en dat blijkt ingewikkelder dan gedacht.

Ook de ontwikkeling van de vingerafdrukscanner ging moeizamer dan oorspronkelijk gedacht. Dit is inmiddels opgelost en loopt weer zoals gepland.

Of de problemen voor een vertraging van de Galaxy S5 gaan zorgen kan Samsung op dit moment nog niet zeggen. Ze doen er alles aan om de telefoons op tijd te kunnen leveren. De problemen hebben momenteel nog geen te grote impact op de productie, maar zorgen wel voor de nodige druk bij Samsung.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones