Samsung Galaxy S6 niet waterdicht

Samsung heeft goed z’n best gedaan op de verwachte Galaxy S6. Op het gebied van waterdichtheid blijkt er ditmaal bezuinigd: waar het z’n voorganger (de Samsung Galaxy S5) nog sierde, blijkt er nu afscheid genomen van de waterdichtheid. Dat voorspelt een Italiaanse bron.

Besparen

Het is natuurlijk wel handig, een behuizing die stof- en watervrij is. Maar in de verkoopaantallen is het niet als een overtuigende factor terug te zien, terwijl het wel extra kosten met zich meebrengt. Goeie factor om op te besparen dus. Met weer ruimte voor andere leuke features.

Aan het gebruikte materiaal voor de Galaxy S6 ligt het vast niet. Hij wordt gemaakt van metaal en glas, wat prima waterdicht gemaakt zou kunnen worden. Volgens de Italiaanse bron zal ook de Galaxy S6 Edge niet waterdicht zijn, vanwege zijn gebogen raden.

Er zou evengoed aan een Galaxy S6 Active gewerkt worden voor de Samsung-klanten die wél een waterdichte Galaxy S6 willen.

Geen Snapdragon 810

Afgelopen week werd ook al bekend dat de Galaxy S6 geen Snapdragon 810-processor onder de motorkap heeft draaien. De nieuwe chip heeft nogal problemen met oververhitting. Daarom kiest Samsung er uiteindelijk voor om ook in de Europese variant een (eigen) Exynos-processor te plaatsen. Tegelijkertijd steunt Samsung daarmee de processordivisie van het bedrijf.

Een grote klap in het gezicht van Quallcomm, die overigens ontkent dat de chip nog met oververhittingsproblemen kampt. De fabrikant zag haar aandelen meteen kelderen. Overigens houdt LG vast aan deze chip voor de LG G Flex 2. Niet dat LG veel andere alternatieven heeft.

De Samsung Galaxy S6 wordt op 2 maart aan het grote publiek getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dat heeft een hooggeplaatste topman bij Samsung deze week bevestigd.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones