‘Samsung Galaxy S6 supersnel door nieuw soort...

Samsung logoHet lijkt erop dat Samsung alles uit de kast haalt voor de Galaxy S6. Door het gebruik van een relatief nieuwe soort opslaggeheugen zou de telefoon er flink wat sneller op worden en in het gebruik zuiniger worden dan z’n voorgangers. Dat meldt ETnews, op basis van bronnen binnen Samsung. Naar verwachting wordt de Galaxy S6 begin maart 2015 gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. 

Sneller en zuiniger

Met het nieuwe opslaggeheugen, Universal Flash Storage 2.0, kan je telefoon sneller opslag laden en ook nog eens op een zuinigere manier. Als telefoongebruiker merk je dat vooral in het laden van apps en een snellere reactie op je handelingen.

Vergelijking

Doordat het systeem supersnel opvraagbaar solid state drive (SSD) wordt gecombineerd met het zuinigere maar langzamere embedded multimedia cards (eMMC )lukt het om een snel eén zuinig opslagsysteem te creëeren. eMMC zet data over met 400 MB per seconde. Het UFS 2.0 kan dat met 1,2 GB per seconde: dat is drie keer zo snel!

De Koreaanse fabrikant schijnt al helemaal enthousiast over UFS 2.0 te zijn en zou nu zowel het interne als externe geheugen van meerdere telefoons erdoor willen vervangen. Met name de beste telefoons.

Concurrentie

De eerste met dit flashgeheugen is Samsung in ieder geval niet, zo is de Chinese fabrikant Xiaomi er ook al mee bezig. Waarschijnlijk ook de reden waarom Samsung op het punt staat zowel het interne als externe geheugen van haar beste toestellen te vervangen door UFS 2.0.

Galaxy S6

Heel veel is er nog niet bekend over de Galaxy S6. Volgens geruchten krijgt de Galaxy S6 een qHD-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Over de schermgrootte en camera is het nog puur gissen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones