11 januari 2016 door in Samsung.

In de populaire benchmark app AnTuTu zou de nieuwe Samsung Galaxy S7 verschenen zijn. Hierin kunnen we een aantal specificaties zien van de Galaxy S7, die hierdoor alweer eens lijken te worden bevestigd. In deze benchmark verschijnt namelijk het toestel met het modelnummer SM-G935, wat als het modelnummer van de Galaxy S7 gezien wordt.

Specificaties Galaxy S7

Uit de benchmark blijkt dat de Galaxy S7 weer zal beschikken over een 5,1 inch QHD scherm. Dit is dus in feite hetzelfde scherm als dat de Galaxy S6 vorig jaar kreeg van Samsung. Ook toen waren er 2560 x 1440 pixels verspreid over een 5,1 inch scherm. Volgens de benchmark zal deze Galaxy S7 de beschikking krijgen over een Snapdragon 820 processor. Er gaan ook geruchten dat Samsung twee verschillende versies van deze Galaxy S7 uit zal brengen op het gebied van processor. De andere zou namelijk gebruik maken van Samsung’s eigen Exynos processor, en zal waarschijnlijk in Azië verkocht gaan worden. Verder inden we nog 4 GB RAM en 64 GB interne opslag op het toestel, wat draait op Android 6.0.

samsung-galaxy-s7-antutu

Wat wel opvallend te noemen is aan deze benchmark, is de resolutie van de camera. Volgens de test zou de Galaxy S7 namelijk beschikken over een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Zo had de Galaxy S6 nog een 16 megapixel camera. Het gebeurt voor fabrikanten niet vaak dat ze besluiten om het aantal megapixels omlaag te brengen. We zullen binnenkort nog wel zien wat Samsung hierop te zeggen heeft.

Galaxy S7 Egde ook onderweg

We hoeven overigens niet enkel op de Galaxy S7 te hopen. Naast de normale S7, zou Samsung ook weer een Edge versie uitbrengen. Dit is bijna hetzelfde toestel, maar dan met een scherm dat over beide zijkanten loopt. Dit hebben we afgelopen jaar ook al gezien bij bijvoorbeeld de Galaxy S6 Edge en S6 Edge Plus. Geruchten zeggen overigens wel dat de vermeende Galaxy S7 Edge wat groter wordt dan de normale S7, met een 5,5 inch scherm.

Over een release en prijs zijn er nog niet heel veel duidelijkheden. Februari lijkt aannemelijk om hem te presenteren, en vervolgens in maart uit te brengen. De prijs zal liggen tussen de 600 en 700 euro.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones