Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt volgende week Android Nougat

Samsung Galaxy S7 (Edge) krijgt volgende week Android Nougat

Volgens een gelekte schermafbeelding kunnen de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge vanaf dinsdag 17 januari een update naar Android Nougat tegemoet zien. Opmerkelijk genoeg gaat het naar verluidt om Android 7.0, niet diens opvolger Android 7.1.1 zoals we eerder hoorden.

Dat schrijft The Android Soul die een Turkse screenshot opgestuurd kreeg. Aanvankelijk meldde de techsite dat het om een slechtbewerkte foto ging, maar komt daar op terug. Volgens de redactie vond er foutieve vertaalslag plaats van het Turks naar het Spaans, waardoor de indruk ontstond dat het om nepnieuws ging.

Toch zou ik aanraden om het nieuws met een korreltje zout te nemen. Om te beginnen zie ik nog steeds aanwijzingen dat iemand zijn fotobewerkingsprogramma nog niet helemaal meester is. Zo heeft het alle schijn dat de oorspronkelijke tekst is gewist en vervangen door de alinea’s. Zo wijkt de kleur af en zie je duidelijk dat niet alle letters van de oorspronkelijke tekst zijn gewist. Maar minstens net zo belangrijk: de vermeende screenshot zegt dat de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge een update naar Android 7.0 krijgen. Eerder zagen we schermafbeeldingen voorbijkomen waarin Android 7.1.1 bij naam en toenaam werd genoemd. Genoeg reden om de betrouwbaarheid van dit bericht op z’n minst in twijfel te trekken.

Android 7.1.1 Nougat

Dat wil overigens niet zeggen dat de genoemde datum van 17 januari onzin is. Afgelopen november lanceerde Samsung een bètaprogramma waarbij een select groepje gebruikers al met Android Nougat aan de slag mocht. Aanvankelijk ging het om Android 7.0, maar half december bleek dat Samsung rechtstreeks de overstap van Android 6.0.1 Marshmallow naar Android 7.1.1 maakt.

Als het bericht blijkt te kloppen, dan kunnen gebruikers vanaf volgende week dinsdag aan de slag met de allernieuwste Android-versie. Eén van de nieuwe functionaliteiten is App Shortcuts. Daarmee ga je rechtstreeks naar een dieperliggende optie van een app. Als je bijvoorbeeld het app-icoontje van Twitter korte tijd ingedrukt houdt, dan kun je direct een tweet opstellen, een nieuw persoonlijk bericht schrijven (Direct Message) of een zoekopdracht uitvoeren. Met de camera-app van Google kun je direct een video opnemen of selfie schieten.

Specificaties Samsung Galaxy S7 (Edge)

De Samsung Galaxy S7  is het high-end vlaggenschip van vorig jaar, maar weet zich nog altijd staande te houden tussen de grote jongens. We hebben hem daarom niet voor niets opgenomen in ons overzicht van de beste smartphones van 2016. Het topmodel heeft een 5.1 inch Super AMOLED display met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Hij wordt aangestuurd door een Exynos 8890 octa-core processor. Deze chipset bestaat uit vier krachtige 2.3GHz Mongoose kernen en vier energiezuinige 1.6GHz Cortex-A53 kernen. Verder heeft Samsung een Adreno 530 GPU, 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte onder de motorkap geplaatst. Het geheugen kun je uitbreiden met een microSD-kaart.

Aan de achterkant vinden we een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS), LED-flitser en Dual-Pixel technologie zodat je altijd haarscherpe foto’s krijgt. Aan de voorkant heeft Samsung een 5 megapixel selfiecamera geplaatst. Het vlaggenschip beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth v4.2 (LE), GPS, NFC, vingerafdruksensor en 4G/LTE-module voor snel mobiel internet waarmee je met alle Nederlandse 4G-netwerken uit de voeten kunt. Tevens is de Galaxy S7 IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij volledig stof- en waterdicht is. De accu heeft een vermogen van 3000 mAh en ondersteunt hij Quick Charge 2.0. Hiermee is het vlaggenschip in slechts 30 minuten voor 60% opgeladen. De Galaxy S7 is 7,9 millimeter dik, weegt 152 gram en draait op Android 6.0.1 (Marshmallow).

De Samsung Galaxy S7 Edge heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het scherm is met een beelddiagonaal van 5.5 inch iets groter en de batterij heeft 3600 mAh aan vermogen. Tot slot is hij met zijn dikte van 7,7 millimeter iets slanker, maar weegt een fractie meer, namelijk 157 gram.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones