Samsung Galaxy S7 Edge ontploft tijdens opladen

Samsung Galaxy S7 Edge ontploft tijdens opladen

Niet alleen de Samsung Galaxy Note 7 is kennelijk een gevaar voor onze gezondheid. Ook de Samsung Galaxy S7 Edge is mogelijk brandgevaarlijk. In de VS heeft iemand bij zijn provider geklaagd dat zijn toestel spontaan vlam vatte toen hij deze aan de lader had gehangen.

Dat schrijft PhoneArena. De techsite ontving via een anonieme medewerker van een grote Amerikaanse provider een kopie van een e-mail van een boze klant. Daarin schrijft hij dat zijn Samsung Galaxy S7 Edge spontaan in vlammen was opgegaan. Voordat hij ’s avonds ging slapen had hij het vlaggenschip aan de bijgeleverde lader gehangen. Dat laatste had hij kennelijk beter niet kunnen doen. Daardoor is hij volgens hem geëxplodeerd. Wat de kwestie voor de persoon in kwestie extra wrang maakt, is dat hij het toestel pas twee weken gebruikte. Hij had gekregen nadat hij zijn brandgevaarlijke Galaxy Note 7 had ingewisseld.

Het is niet de eerste keer dat de Samsung Galaxy S7 Edge in verband wordt gebracht met een ontploffing. Vorige maand schreef ik voor Pocketinfo een artikel over een Amerikaanse man die Samsung aanklaagt, omdat zijn gloednieuwe Galaxy S7 Edge in zijn broekzak was ontploft. Naast materiële schade liep hij hierdoor tweede- en derdegraads brandwonden op aan zijn vingers en benen en moest hij onmiddellijk onder het mes. Verschil is dat deze man iets langer met zijn toestel rondliep: hij had hem afgelopen maart gekocht.

Nieuwe terugroepactie?

We weten allemaal wat er met de Samsung Galaxy Note 7 is gebeurd. Samsung besloot om alle verkochte exemplaren terug te roepen en het toestel niet langer te produceren en verkopen. Of het met de Samsung Galaxy S7 zo ver zal komen, is niet duidelijk. Hoeveel incidenten moeten zich voordoen voordat Samsung een grootschalig onderzoek instelt naar de veiligheid van zijn vlaggenschip?

Apple

Overigens is Samsung niet de enige die zich momenteel in dit schuitje bevindt. Ook Apple heeft last van exploderende toestellen. Begin oktober ontplofte de iPhone 6S Plus van een student uit Burlington County terwijl hij op dat moment college had. Hij gooide het toestel op de grond en trapte met zijn schoenen de vlammen uit die uit de telefoon kwamen. Een vrouw uit California vertelde een week later dat haar iPhone 6 Plus in brand was gevlogen nadat ze hem aan de oplader had aangesloten. Een soortgelijk incident deed zich vlak daarna voor bij een andere Amerikaanse student.

Twee weken geleden kwam het verhaal voorbij van een Chinese man die een video aan het opnemen was met zijn iPhone 7. Terwijl hij aan het filmen was ontplofte het toestel in zijn gezicht. Gelukkig kreeg hij alleen enkele glasscherven in zijn gezicht. En afgelopen weekend dook het verhaal op van een Australische man die ging surfen. Toen hij terugkwam zag hij dat er rook uit zijn auto kwam en deze ernstig beschadigd was. De boosdoener was volgens hem zijn nieuwe iPhone 7.

Apple heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar het laatste voorval. Vooralsnog lijkt Apple niet in dezelfde mate reputatieschade op te lopen als Samsung. Waarschijnlijk omdat het om niet-gerelateerde incidenten gaat met uiteenlopende modellen. Bovendien was de schaal waarop het debacle van de Galaxy Note 7 zich voordeed vele malen groter en ingrijpender dan bij Apple.

 

Durf jij na het lezen van dit bericht nog een vlaggenschip van Samsung of Apple te kopen?

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (6)
Daniel schreef op 24 oktober 2016 om 19:15

Ook mijn s7 edge is aan de lader gesmolten. Maar door een termische beveilinging is hij gestopt met laden. Hoe het ia gebeurd geen idee gewoon aan de lader gehangen(orgineel samsung) en vervolgens weg gesmolten. Mischienbtoch iets mis met deze toestellen? Heb ondertussen een nieuwe gekregen van samsung.

John schreef op 25 oktober 2016 om 13:36

Het maakt niet uit of het 5 of 300 keer gebeurt… bij 1 keer zit je al in een gevarenzone en kan het jou ook gebeuren. Zowel Samsung als Apple moeten hun toestellen allemaal terughalen… zowel Apple met de 6 en 7 serie als Samsung met zijn series. Laten de heren maar met een geheel nieuwe en veilige lijn komen en iets beter hun huiswerk doen…!!!

John schreef op 25 oktober 2016 om 13:39

Samsung ondernam actie maar Apple doet er niets mee. Wanneer gaat Apple beginnen met een terugroepactie…? Het schijnt dat Apple de veiligheid voor zijn klanten niet als prioriteit stelt…!!!

Jaapie schreef op 27 oktober 2016 om 19:21

Hee Sjonnie, hoe zit het met de Apple iPod Nano 1th generatie dan? Die kan je nu nog steeds terugsturen omdat die “mogelijk” kunnen ontploffen.

Jorg Hagens schreef op 21 juni 2017 om 11:18

Mijn s7 is aan de lader super heet geworden en gaf een raar groen scherm, ik heb hem van de lader afgepakt en dankzij de hitte laten vallen waardoor er barsten inkwamen. De dag erna deed de telefoon niks meer en toen ik m opstuurden vergoede samsung het niet vanwege de barsten. De reparatiw kost 450 euro en de telfoon was nog geen 2 maanden oud….. heb het niet gedaan.
Iemand nog tips? Telefoon komt uit augustus 2016 en loop sinds dien al rond met dit probleem zoekend naar antwoorden

jennifer schreef op 1 augustus 2017 om 15:48

hallo jorg ik heb sinds net 3 dagen de s7 edge en als ik hem oplaad wordt hij niet heet ik heb hem op standby staan heeft u doet ook toevalig?

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones