Samsung Galaxy S7 Edge Plus toch in de maak?

Samsung Galaxy S7 Edge Plus toch in de maak?

Eerder zou Samsung het toestel geannuleerd hebben, maar nu stuiten we op een aanwijzing die het tegendeel doet vermoeden. We hebben het over de Samsung Galaxy S7 Edge Plus. Op internet zijn namelijk accessoires opgedoken die de indruk wekken dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker mogelijk toch plannen heeft om dit toestel op de markt te brengen.

Samsung Galaxy S7 Edge Plus

Een paar keer per jaar komt Samsung met een aantal nieuwe vlaggenschepen. De meest geanticipeerde toestellen zijn de Galaxy S- en Galaxy Note-reeksen. Van de eerste verschijnen al enkele jaren verschillende varianten. Zo introduceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf in 2015 de Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S6 Active. Alsof dat nog niet genoeg is zag ook een vierder uitvoering het levenslicht: de Samsung Galaxy S6 Edge+.

In de nieuwe Galaxy S7-familie zagen we eerder dit jaar al de Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy S7 Active. Geruchten over een Galaxy S7 Edge+ gingen in de maanden voorafgaand aan de lancering al de ronde, maar de Zuid-Koreaanse smartphonemaker zou dit toptoestel op het laatste moment geannuleerd hebben.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Daar valt wel iets over te zeggen. De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge van vorig jaar hebben namelijk hetzelfde schermformaat van 5.1 inch. De Galaxy S6 Edge+ onderscheidde zich door een groter scherm van 5.5 inch. Dit onderscheid zien we bij de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge al terug: daar heeft het eerste model een beelddiagonaal van 5.1 inch, de tweede 5.5 inch. Het verschil tussen 5.1 inch en 5.5 inch is al behoorlijk fors, wat zou een extra uitvoering van 5.7 inch daar nog een toevoegen? Bovendien is dit mogelijk het schermformaat van de nog te verschijnen Samsung Galaxy Note 7. Een extra uitvoering met een dergelijker schermgrootte voor de Galaxy S7-reeks zou potentieel de verkoop van de Galaxy Note 7 kannibaliseren. Het lijkt ons stug dat Samsung zichzelf op deze manier in de vingers zou willen snijden.

Accessoires

Afgelopen weekend bracht ons aan het twijfelen. Armorsuit, een bedrijf dat bekend staat om zijn beschermhoezen van carbon, plaatste een aantal foto’s van accessoires voor de Samsung Galaxy S7 Edge Plus in zijn webwinkel. Misschien beschikt de fabrikant over informatie waar wij niets van afweten. Heeft Samsung plannen om volgende maand, naast de Samsung Galaxy Note 7, nog een tweede toestel te onthullen op het Unpacked evenement?

De productfoto’s zijn weliswaar geen bewijs dat Samsung van plan is om een Samsung Galaxy S7 Edge Plus op de markt te brengen, maar desalniettemin een interessante waarneming om in de gaten te houden.

Samsung Galaxy S7 Edge Plus

Specificaties Samsung Galaxy S7 Edge

De Samsung Galaxy S7 Edge heeft een 5.5 inch Super AMOLED-scherm met gebogen rand aan de rechterkant, Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels en een pixeldichtheid van 534 ppi. Onder de motorkap vinden we een 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, een chipset die we eerder zagen bij de HTC 10 en LG G5. De CPU is geklokt op 2.15GHz. Verder vinden we onder de kap een Adreno 530 GPU, 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Deze is met een geheugenkaart uit te breiden tot maximaal 256GB.

Aan de achterkant heeft de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent een 12 megapixelcamera geplaatst. Deze is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. De front-facing camera heeft een resolutie van 5 megapixels. Beide camera’s hebben een vrij groot diafragma van f/1.7, wat inhoudt dat de beeldsensor meer licht opslaat als de belichting verre van ideaal is.

Aan de voorzijde heeft de Galaxy S7 Edge één fysieke knop met vingerafdruksensor. Wat betreft connectiviteit beschikt het toestel over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth v4.2 (LE), GPS, NFC en 4G/LTE-module voor mobiel internet. Tevens is tevens IP68 gecertificeerd. Dat bekent dat deze phablet volledig stof- en waterdicht is. Je kunt naar eigen zeggen zonder problemen het toestel een half uur onder water dompelen bij een maximale diepte van 1,5 meter. Een telefoontje aannemen in de regen of het toestel per ongeluk in een bak met water vallen is dus geen enkel probleem.

De accu heeft een vermogen van 3.600 mAh, oftewel 20% krachtiger dan zijn kleine broer de Samsung Galaxy S7. Deze ondersteunt Quick Charge 2.0, de snellaadtechniek van Qualcomm waarmee het toestel in 30 minuten tijd voor 60% is opgeladen. De Galaxy S7 Edge is verder 7,7 millimeter dik, weegt 157 gram en draait bij levering op Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen Samsungs Android-skin TouchWiz UI.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones