samsung-camera
2 november 2015 door in Samsung en Sony.

De geruchten rondom de Samsung Galaxy S7 komen ondertussen een beetje op gang, en deze keer is de camera van de vermeende Galaxy S7 aan de beurt. Samsung zou namelijk overwegen om de Galaxy S7 dezelfde camera te geven als Sony de Xperia Z5-series heeft gegeven. Hoewel dit momenteel enkel nog een gerucht is, is het zeker goed mogelijk, en zou dat goed nieuws betekenen. Voor Sony, welteverstaan.

Sony camera’s

Eerder ging er een gerucht dat Samsung zelf bezig was met een eigen ISOCELL camera met een 20 megapixel resolutie. Dit zou, op het gebied van megapixels, al een flinke upgrade zijn van de 16 megapixel camera die de Galaxy S6 momenteel heeft. Samsung zou echter onder de indruk zijn van de nieuwe IMX300 sensor van Sony, waardoor het overweegt om die als camera voor de Galaxy S7 te gebruiken. Deze sensor heeft een resolutie van 23 megapixel, maar zou zelfs 25 megapixels kunnen ondersteunen.

Probleem is echter dat Sony deze camera juist voor enkel de eigen Xperia-telefoons wou behouden, om zo te zorgen dat die telefoons wellicht wat meer zullen gaan verkopen. Gezien de testresultaten, is het ook zeker het overwegen waard om om die reden een Xperia Z5 te kopen.

Zorgen Sony voorbij?

Sony zal al enkele tijd last hebben van tegenvallende resultaten voor de verkoop van de telefoons. Eerder werd er uitgesproken dat Sony winst moest gaan draaien op de telefoons, of dat het anders verkocht zou worden. Een bericht dat later weer tegengesproken werd. Hoe dan ook, Sony zal ongetwijfeld graag winst willen maken met de telefoons. Dit kunnen ze dus doen door de camera van de Xperia Z5-serie exclusief te houden, of er toch voor te zwichten en Samsung de mogelijkheid geven om de camera te gebruiken. In dat geval zou het Sony ook flinke winst kunnen bezorgen, aangezien er toch wel verwacht wordt dat er miljoenen exemplaren van de Galaxy S7 verkocht zullen gaan worden.

Ongetwijfeld zullen we snel meer horen over de camera die Samsung gaat gebruiken voor de nieuwe Galaxy S7, of dit die van Sony zal zijn of toch niet.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones