Samsung Galaxy S7 presentatie op 21 februari

Samsung Galaxy S7 presentatie op 21 februari

Aan de stroom van berichten rondom de Galaxy S7 kan je al wel merken dat een aankondiging niet heel ver weg meer is. We spreken al langer van de datum 21 februari, en die lijkt nu ook bevestigd te zijn door Samsung zelf. De Galaxy S7 kunnen we dus op 21 februari verwachten in Barcelona voor het Mobile World Congress.

Samsung heeft namelijk de uitnodigingen voor een evenement op 21 februari de deur uit gedaan. Dit is de uitnodiging voor The Next Galaxy, wat in onze ogen natuurlijk maar één ding kan betekenen: de Galaxy S7. Samsung zal hier niet alleen de Galaxy S7 aan gaan kondigen, maar ook de Galaxy S7 Edge. In feite zullen dit dezelfde toestellen zijn (al kan het schermformaat verschillen), maar heeft de Galaxy S7 Edge gebogen schermen aan beide zijkanten.

Galaxy S7 specificaties

De afgelopen tijd hebben we ook tal van benchmarks van de Galaxy S7 voorbij zien komen. Hierdoor kunnen we met vrij grote zekerheid al zeggen dat de Europese versie van de Galaxy S7 een Exynos 8890 processor krijgt met 4 GB RAM. Verder is ook al met enige zekerheid te zeggen dat de Galaxy S7 Android 6.0 als besturingssysteem heeft.

Wat betreft het scherm zal de Galaxy S7 veel lijken op de vorige generatie Galaxy S telefoons. Samsung zou namelijk bij het 5,1 inch QHD scherm blijven. De S7 Edge zou overigens wel eens een 5,5 inch scherm kunnen krijgen. Het design zal ook hetzelfde blijven, wat ook foto’s laten zien die laatst gepubliceerd werden. Verder is het goed mogelijk dat de microSD kaart weer terug te zien is bij de Galaxy S7. Samsung had die bij de S6 weggelaten, maar daar werd niet iedereen even vrolijk van.

Samsung’s teaser

Samsung heeft ondertussen zelf ook al een teaser getoond voor het Unpacked Samsung Galaxy evenement van 2016. In deze video is overduidelijk een Gear VR te zien, de virtual reality bril van Samsung. Wat deze bril in deze teaser precies moet laten zien, is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zal hij gewoon werken met de Galaxy S7, maar misschien heeft Samsung wel nog meer voor ons in petto?

Release Galaxy S7

Al relatief snel na de aankondiging van de Galaxy S7 kunnen we de Galaxy S7 release al verwachten. Volgens eerdere geruchten zou deze release namelijk al op 11 maart plaatsvinden. Dit zou gelden voor zowel de VS als ook Europa. Of Nederland dan op 11 maart ook al de primeur zal hebben, is nog onbekend.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones