Samsung Galaxy S7 productie flink opgeschroefd

Galaxy-S7-and-S7-Edge-Event

Samsung verwacht dat de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge beter zullen verkopen dan de voorgangers. Van deze toestellen worden de aankomende drie maanden namelijk 17,2 miljoen stuks geproduceerd. Van de Galaxy S6 en Galaxy S4 werden ter vergelijking respectievelijk 15,8 en 15,2 miljoen stuk geproduceerd. Dit nieuws komt van het Koreaanse ETNews, dat claimt over deze gegevens te beschikken. Het aantal stuk zou verdeeld zijn over 9,9 miljoen stuks van de Galaxy S7 en 7,3 miljoen stuks van de Galaxy S7 Edge.

Over de Galaxy S7

Nog geen week geleden, op 21 februari, toonde Samsung vlak voor het MWC de Galaxy S7 aan het publiek. Samsung bleek goed geluisterd te hebben naar de critici. De Galaxy S6 werd wel redelijk goed ontvangen, maar had nog een aantal verbeterpunten. Die heeft Samsung onder handen genomen. Dit betekent dat de Galaxy S7 weer stof- en waterdicht is, ondersteuning biedt aan een microSD kaart en een cameralens heeft die een stuk minder uitsteekt. Daarnaast zijn de specificaties zoals verwacht ook een stuk verbeterd.

Zo kunnen we in Europa genieten van een Exynos 8990 processor, waar de toestellen in Amerika uitgerust worden met een Snapdragon 820 processor. Verder vinden we nog een 4 GB RAM en 32 GB interne opslag aan boord. De camera heeft minder megapixels, 12 in plaats van 16, maar zal wel betere foto’s kunnen maken. Daarnaast is de batterijcapaciteit toegenomen tot maar liefst 3000 mAh. De Galaxy S7 Edge heeft zelfs een batterij van 3600 mAh gekregen.

Tussen de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zit nog een verschil, het scherm. Samsung brengt de Galaxy S7 op de markt met een 5,1 inch Super AMOLED QHD scherm. De Galaxy S7 Edge krijgt een 5,5 inch Super AMOLED QHD scherm. Bovendien gaat het scherm van de S7 Edge over de randen aan de zijkant.

Galaxy S7 (Edge) release

Al op 11 maart kunnen we ons in Nederland verheugen op een Galaxy S7 (Edge) release. In Nederland kan je de Galaxy S7 los kopen voor een prijs van 699 euro, en betaal je voor de S7 Edge 799 euro. Mocht je hem nog voor 11 maart bestellen, dan krijg je daar een gratis Samsung Gear VR bril bij!

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones