Samsung Galaxy S7 vat vlam tijdens autorit

Samsung Galaxy S7 vat vlam tijdens autorit

In de Verenigde Staten is afgelopen maand spontaan een Samsung Galaxy S7 in vlammen opgegaan. Samsung zegt op de hoogte te zijn van het incident en onderzoek te willen verrichten om de oorzaak van de brand te achterhalen. De Zuid-Koreaanse fabrikant blijft er bij dat haar Galaxy S7 vlaggenschepen veilig zijn.

Je herinnert je vast nog wel het fiasco met de Samsung Galaxy Note 7. Het ene na het andere toestel ging spontaan in vlammen op. Zelfs een terugroepactie mocht niet baten. Samsung koos eieren voor haar geld en besloot om de stekker te trekken uit de productie en verkoop van het vlaggenschip. Na grondig onderzoek bleek dat de accu verantwoordelijk was voor alle incidenten. Sindsdien heeft Samsung haar veiligheidsprotocol aangescherpt en een klankgroep in het leven geroepen die het bedrijf moet adviseren over veiligheidsvraagstukken.

Brandincidenten

De Samsung Galaxy Note 7 is niet het enige toestel dat wordt achtervolgd door incidenten: ook de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge zijn het afgelopen jaar meer dan eens in verband gebracht met brand- en ontploffingsgevaar. In september liep een man uit Ohio tweede- en derdegraads brandwonden op nadat zijn Galaxy S7 Edge vreemde geluiden. Toen hij het toestel uit zijn broekzak wilde halen, stond deze al in vuur en vlam. Daarop klaagde hij de Zuid-Koreaanse smartphonemaker aan. In oktober klaagde een Amerikaanse consument bij zijn provider dat zijn Galaxy S7 Edge spontaan in vlammen was opgegaan toen hij hem aan de (originele) oplader had hangen. En in november ontplofte een Galaxy S7 Edge tijdens een college in Missouri.

Opnieuw is er een verhaal opgedoken over een vlaggenschip van Samsung dat in vlammen is opgegaan. Ditmaal gaat het om de Samsung Galaxy S7. De 27-jarige student Shaunique Lamb zegt dat haar toestel spontoon begon te roken toen ze autoreed. Tegenover de media vertelt ze dat haar vlaggenschip niet aan een oplader was aangesloten, maar via Bluetooth was verbonden en muziek afspeelde met een app. Toen ze merkte dat er rook uit het toestel kwam, zocht ze een veilige plek om te stoppen.

Onderzoek

Het voorval deed zich voor op 23 februari. Daarop ging Lamb terug naar de winkel waar ze het toestel had gekocht. Daar kreeg ze te horen dat ze een bedrag van 200 dollar (190 euro) moest ophoesten om haar Galaxy S7 te laten repareren, ondanks dat ze het vlaggenschip had verzekerd.

Dat accepteerde ze niet en ze nam contact op met Samsung. Lamb zegt dat ze haar verhaal alsnog naar buiten heeft gebracht omdat ze vond dat ze niet serieus werd genomen. Daarop verspreidde Samsung de onderstaande verklaring:

“Samsung stands behind the quality and safety of the Galaxy S7 family. There have been no confirmed cases of internal battery failures with these devices among the more than 10 million devices being used by consumers in the United States; however, we have confirmed a number of instances caused by severe external damage. Until Samsung is able to obtain and examine any device, it is impossible to determine the true cause of any incident.”

Kijk hieronder de reportage terug over het voorval.

Smartphone van het jaar

Na de vele brandincidenten met de Samsung Galaxy Note 7 en de diverse ongevallen met de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, benadrukte Samsung dat haar vlaggenschepen volkomen veilig zijn. Vele tevreden consumenten zullen dit beamen. Eerder deze week werd de Samsung Galaxy S7 Edge tot ‘smartphone van het jaar’ benoemd. Een onafhankelijke vakjury van journalisten, analisten en smartphone-experts prezen het vlaggenschip om haar design, technologische innovatie en excellente prestaties. Daarvoor kreeg Samsung de felbegeerde Glomo Award op het Mobile World Congress. Andere toestellen die in aanmerking kwamen voor de titel ‘smartphone van het jaar’ waren  de iPhone 7 Plus, Google Pixel XL, Huawei P9 en Motorola Moto Z.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones