Samsung Galaxy S7 vs. S7 Active: wie wint de valtest?

Samsung Galaxy S7 vs. S7 Active: wie wint de valtest?

Als de Samsung Galaxy S7 het opneemt tegen de Samsung Galaxy S7 Active in een zogeheten drop test, wie wint deze strijd dan? Waarschijnlijk kun je het antwoord wel raden, maar heb je ook enig idee hoe veel sterker de Galaxy S7 Active is? YouTuber PhoneBuff heeft het antwoord op deze vraag.

Samsung brengt al enkele jaren naast zijn vlaggenschepen in de Galaxy S-serie ook een variant op de markt die extra bestendig is tegen stoten. Dat was ook dit jaar het geval toen het Zuid-Koreaanse bedrijf de Samsung Galaxy S7 Active onthulde.

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Active zijn nagenoeg identiek aan elkaar, maar verschillen toch wezenlijk op enkele punten. Zo heeft de Galaxy S7 Active niet één maar drie fysieke knoppen op de voorkant en is de batterij een stuk krachtiger. De meest opvallende verschillen zitten hem echter niet zozeer in de specificaties, maar in de vormgeving. Zo heeft de Galaxy S7 Active een dikke stootrand die het toestel tegen een flinke smak op de grond moet beschermen. Door de extra bescherming kan hij ook langer kopje onder dan de reguliere versie. Je zult dan ook wel begrijpen dat de Galaxy S7 Active een stuk lomper en zwaarder is dan zijn slanke en strakke tegenhanger.

Valtest

Het ontwerp moet de Samsung Galaxy S7 Active beschermen tegen allerlei extreme omstandigheden. Is dat ook het geval? Op het YouTube-kanaal van PhoneBuff is een video opgenomen waarin de Galaxy S7 en Galaxy S7 Active het tegen elkaar opnemen in een valtest. Daarbij worden beide toestellen meerdere malen op een stenen ondergrond gegooid, met de voor-, achter- en zijkant.

Zodra de Galaxy S7 de grond raakt met de achterkant, ligt het glazen paneel onmiddellijk aan diggelen. De Galaxy S7 Active daarentegen loopt nog niet eens een krasje op. Hetzelfde geldt ook als je de Galaxy S7 met het scherm naar beneden op de grond laat vallen.

Aangezien de reguliere Samsung Galaxy S7 in de video de reis naar de eeuwige jachtvelden heeft gemaakt, doet PhoneBuff een bonusronde met de Galaxy S7 Active. Daarin kijkt hij hoe vaak hij de S7 Active op de grond kan laten vallen totdat hij kapot gaat. Na vijftig keer geeft hij er de brui aan, maar zelfs dan werkt de S7 Active het nog feilloos. PhoneBuff roept de Samsung Galaxy S7 Active dan ook uit tot de meest robuuste telefoon die hij tot nu getest heeft.

Bekijk hieronder de hele video van de valtest.

Specificaties Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Active

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Active hebben een 5.1 inch Super AMOLED-scherm met QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de kap worden ze aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor in combinatie met een Adreno 530 GPU en 4GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 32GB of 64GB, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Deze is met microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

Aan de achterkant heeft Samsung een 12 megapixelcamera opgenomen met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. De front-facing camera heeft een resolutie van 5 megapixels. Beide toestellen beschikken over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth v4.2 (LE), GPS, NFC, 4G/LTE-connectiviteit en vingerafdrukscanner.

De reguliere Galaxy S7 heeft één fysieke knop met vingerafdruksensor aan de voorzijde. De Vorige-knop en Recent App switcher zijn capacitieve knoppen. Bij de Galaxy S7 Active zijn deze vervangen door twee fysieke knoppen. Daarnaast heeft de Galaxy S7 Active nog één extra knop: de Active key. Gebruikers kunnen hier een bepaalde actie aan koppelen, zoals het rechtstreeks openen van de camera-app.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding