Samsung Galaxy S8 verschijnt op 26 februari 2017

Samsung Galaxy S8 verschijnt op 26 februari 2017

Twitteraar Ricciolo heeft de teaser bemachtigd voor de lancering van de Samsung Galaxy S8. De teaser toont een aankondiging/uitnodiging voor een evenement. Het Galaxy Unpacked evenement is voor de aanvang van MWC 2017 in Barcelona.

Hoewel er nog geen officiële Samsung Twitter account is die de teaser heeft getoond, is het moment van de lancering het zelfde moment waarop de wereld kennis maakte met de Samsung Galaxy S7. De beide S7’s werden vlak voor het Mobile World Congress 2016 te Barcelona ‘unpacked’. Samsung heeft er natuurlijk veel baad bij, als onze blikken op de nieuwe Galaxy S8 zijn gericht. De Galaxy Note 7 brengt het bedrijf nog steeds probleem na probleem.
Samsung Galaxy S8 lancering

Samsung Galaxy S8 nieuws

Eerder deze week werd er nog meer bekend over de Galaxy S8. De vormgeving van het nieuwe vlaggenschip zal behoorlijk veranderen. Het Koreaanse bedrijf zal alleen een smartphone lanceren met gebogen randen. Daarnaast krijgt het vlaggenschip een beeldscherm dat bijna de volledige voorkant inneemt, een zogenoemde edge-to-edge display. Op deze manier kan Samsung een screen-to-body ratio krijgen van bijna 100%. Op dit moment hebben de meeste vlaggenschepen een ratio dat tussen de 75 procent en 80 procent ligt.

 Galaxy S8 Concept

Geen fysieke Home-knop meer

Een scherm die bijna 100% van de voorkant inneemt, is natuurlijk niet mooi als je er een home knop in moet verwerken. Een anonieme tipgever vertelde het Koreaanse ETnews dat Samsung hiervoor een oplossing denkt te hebben met de nieuwe Sense ID-technologie van Qualcomm. Deze technologie kennen we van de Xiaomi Mi 5s en maakt het mogelijk de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm te plaatsen. De functionaliteit als home-knop blijft daarbij ook behouden.

Galaxy Note 7 door grote provider niet meer verkocht

In Amerika, een belangrijke markt voor Samsung, bieden de vier grote providers alle eigenaren van een Galaxy Note 7 de kans om hun toestel alsnog in te ruilen. Een van de providers, AT&T denkt er zelfs over het toestel helemaal te schrappen uit zijn assortiment. Mocht de ontplofte phablet in het Soutwest Airlines vliegtuig een ´veilige´ versie van de Galaxy Note 7 zijn geweest, dan kan het nog wel eens het einde zijn van de Galaxy Note 7. Het vlaggenschip dat voor het eerst op de markt kwam met de irisscanner werkt zichzelf op een negatieve manier in de kijker.

Ogen naar de toekomst

De pijnlijke ontbrandingen van de Samsung Galaxy Note 7 en de acties die daarop volgden zullen Samsung uiteindelijk miljarden dollars gaan kosten. De teaser van de Samsung Galaxy S8 komt op een logisch moment. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk of deze teaser officieel van Samsung is. Het ligt wel volledig in lijn met de lancering van de Galaxy S modellen. De lancering zal 26 februari zijn in Barcelona een dag voor de opening van MWC 2017.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones