Samsung Galaxy S8 met 6GB RAM naar meerdere markten

Samsung Galaxy S8 met 6GB RAM naar meerdere markten

De speciale versie van de Samsung Galaxy S8, met maar liefst 6 GB aan werkgeheugen (RAM), wordt uitgebracht in meerdere markten. Momenteel is het toestel al beschikbaar in Zuid-Korea, maar ook consumenten uit Hong Kong en China mogen in hun handjes wrijven want zij zijn de volgende die hem gaan ontvangen.

Maar liefst 6 GB aan werkgeheugen

Het was al even bekend dat er een speciale versie van de Samsung Galaxy S8 met maar liefst 6 GB aan werkgeheugen (RAM) op komst was. De eer was echter voorbehouden aan de thuismarkt van Samsung: Zuid-Korea. Vandaag bereikt ons het bericht dat het toestel zijn opwachting gaat maken in meerdere markten waaronder Hong Kong. Ook op de Chinese markt gaat het toestel verkrijgbaar worden. Naast de grotere hoeveelheid werkgeheugen bevat het toestel ook meer interne opslagcapaciteit, namelijk maar liefst 128 GB. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de ‘reguliere’ 64 GB uit het basismodel.

Ook naar Nederland?

Het lijkt erop dat Aziatische landen meer gesteld zijn op extreme specificaties dan de ‘westerse’ regio’s zoals Europa en de Verenigde Staten. Waar in Europa de maximum beschikbare hoeveelheid werkgeheugen in telefoons rond de 3 à 4 GB ligt, komen in Azië met enige regelmaat toestellen met maar liefst 5 à 6 GB uit. Denk onder meer aan Xiaomi dat drie versies van zijn nieuwste vlaggenschip, de Mi 6, gaat uitbrengen. De grootste versie qua opslag en werkgeheugen heeft maar liefst 256 GB en 6 GB, in respectievelijke volgorde.

Dit soort hoge capaciteiten zijn wij in Europa niet gewend. Het lijkt ons daarom onwaarschijnlijk dat de toestellen onze kant opkomen. Mocht je nou echt je handen willen leggen op een Samsung Galaxy S8 ‘deluxe’, kun je hem altijd nog importeren. De ‘reguliere’ Samsung Galaxy S8 die wij in Nederland hebben, is namelijk ook niet mis.

Samsung Galaxy S8 specificaties

De Samsung Galaxy S8 is hét nieuwe paradepaardje van Samsung, samen met de iets grotere S8 Plus. De Samsung Galaxy S8 kenmerkt zich door een waanzinnig scherm, uitstekende prestaties en toffe functies. Het toestel is met zijn 5.8 inch beeldschermdiagonaal redelijk groot, maar ligt toch uitstekend in de hand. Dit komt voornamelijk door het scherm dat dankzij zijn aflopende, gebogen randen in één vloeiende beweging overloopt in de luxe ogende achterkant. Dankzij het opmerkelijk grote scherm in verhouding tot de rest van de voorkant, noemt Samsung het display van de S8 dan ook terecht Infinity Display.

Samsung Galaxy S8

Ook qua prestaties niets te klagen bij de S8. De chipset van het toestel is een Exynos 8895 met maar liefst acht processoren. De grafische kaart is een Mali-G71 MP20 die zorgt voor de flitsende beelden op je beeldscherm. Over flitsende beelden gesproken, aan de achterkant kun je de flitser gebruiken in combinatie met de 12 megapixelcamera. Aan de voorkant van het toestel maak je selfies met een 8 megapixel opstelling waarmee je onder meer in Full-HD kunt filmen. Tot slot draait het toestel uiteraard op de nieuwste Android versie en is die vanaf vandaag openlijk te verkrijgen. Het prijskaartje bedraagt 799 euro. Een hele kluif, maar dan heb je ook wat.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones