Samsung Galaxy S8 Active op komst

Samsung Galaxy S8 Active op komst

Iedereen praat vol lof over de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Maar hoe zit het met die derde variant in de -S reeks, de Active? Er zijn sterke aanwijzingen dat de Samsung Galaxy S8 Active daadwerkelijk op de markt wordt gebracht.

In 2013 lanceerde Samsung de allereerste Active-variant in de S-reeks: de Samsung Galaxy S4 Active. Sindsdien brengt de Zuid-Koreaanse smartphonemaker ieder jaar een Active-uitvoering van haar high-end lijn op de markt. Grote verschil tussen de reguliere S-lijn en Active-variant is dat de laatste veel beter tegen stoten en vallen kan, een aantal fysieke knoppen heeft aan de voorzijde en een grotere accucapaciteit heeft. De technische verschillen onder de motorkap zijn minimaal.

Samsung Galaxy S8 Active in de maak

Tot nu toe hebben we echter alleen de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus gezien. De Samsung Galaxy S8 Active was in geen velden of wegen te bekennen. Voor het eerst zien we aanwijzingen dat het stootbestendige en waterdichte toestel wel degelijk in de maak is. Beroepslekker Roland Quandt ontdekte dat de Galaxy S8 Active geen verzinsel is. In een user agent en op een hulppagina van Netflix zag hij de productcode SM-G892A.

De code SM-G892A dook enkele weken geleden voor het eerst op. SamMobile zag dit modelnummer voorbijkomen en ontdekte dat het om de Galaxy S8 Active ging. Hoe? Doordat het toestel intern ook wel wordt aangeduid als Cruiser. Zoals jullie wellicht weten is een cruiser een groot en luxueus schip dat over de wereldzeeën vaart en van alle gemakken is voorzien. Het lijntje tussen dit vaartuig en de Galaxy S8 Active is snel getrokken.

Nederland

Het is nog maar de vraag of de Samsung Galaxy S8 Active naar Nederland. Zijn voorganger, de Samsung Galaxy A7 Active, heeft immers nooit zijn weg naar Nederland gevonden. Hetzelfde geldt ook voor diens voorgangers. Het zou dus een aangename verrassing zijn als hij ditmaal wel ons land zou aandoen. Is dat een ramp? Niet per se. De reguliere Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn immers IP68 gecertificeerd. Dat betekent dat ze volledig stof- en waterdicht zijn. Je kunt de vlaggenschepen minimaal een half uur volledig onder water dompelen bij een diepte van minimaal 1,50 meter. En natuurlijk is er nog altijd de mogelijkheid om de Galaxy S8 Active te importeren.

Over de adviesprijs van de Samsung Galaxy S8 Active is niets bekend.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones