Samsung Galaxy S8 bèta-testers: update niet via Switch

Samsung Galaxy S8 bèta-testers: update niet via Switch

Er lijkt een probleem te zijn met de meest recente Android 8 Oreo bèta voor de Samsung Galaxy S8 (Plus). Bètatesters uit India welke middels Samsung Switch op de computer hebben geüpdatet naar de meest recente versie zijn niet alleen ‘gedowngrade’ naar Android 7 Nougat, ook zijn ze al hun persoonlijke data kwijt. Nederlandse gevallen zijn ons nog niet bekend.

Samsung is momenteel druk bezig om Android 8 Oreo klaar te maken voor uitrol naar de huidige vlaggenschepen: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. De bèta, waarbij een select groepje gebruikers een experimentele versie test, is op moment van schrijven in volle gang. Met de meest recente versie van deze bèta lijkt echter iets opmerkelijks aan de gang te zijn. Bètatesters uit India maken vandaag namelijk melding van een onaangename bug. Zij hebben hun telefoon geüpdatet via Samsung Switch, een programma voor je computer. Wanneer de download en update gereed waren, bleek dat er iets niet goed ging. Niet alleen draaiden hun telefoons op Android 7 Nougat, de voorganger van Oreo, ook was al hun data gewist.

Android 8.0 Oreo

Het logo van Android 8 Oreo

Ons advies: geduld is een schone zaak

Of het probleem ook voor Nederlandse gebruikers opgaat, is momenteel niet bekend. Gebruikers die hebben gewacht op de OTA-update lijken geen last te hebben van bovenstaande bug. OTA staat voor Over The Air: oftewel, wanneer je simpelweg wacht op de notificatie om de update binnen te halen. Alhoewel niet zeker is of de bug ook voor Nederlandse gebruikers opgaat, is enige oplettendheid aan te raden. Dat je toestel na updaten niet op de nieuwste, maar juist oudere software draait is één ding. Dat je echter al je privégegevens kwijt bent: dat is pas echt zuur. Alhoewel bètatesters doorgaans telefoon enthousiastelingen zijn en zodoende weten dat deze experimentele versie fouten kan bevatten, blijft het toch jammer wanneer een dergelijk scenario zich voltrekt.

Android 8 Oreo: dit wordt er toegevoegd

De Samsung Galaxy S8 (Plus) is één van de laatste Android-vlaggenschepen die nog niet op de nieuwste Android-versie draait. Op moment van schrijven is dit immers wel het geval bij onder meer de Nokia 8, LG V30 en HTC U11 (Plus). Android 8 Oreo biedt vooral verfijning en toegenomen productiviteit ten opzichte van zijn voorganger. Zo krijg je de beschikking over picture-in-picture modus (PIP). Hiermee kun je twee vensters tegelijkertijd gebruiken, bijvoorbeeld videobellen en de agenda-app. Ook krijg je de beschikking over ‘Notification Dots’. Hierbij zie je – à la iOS – bij apps op je thuisscherm hoeveel gemiste meldingen je hebt. Ook wordt de ‘Notificatiekanalen’ functie geïntroduceerd. Hierdoor kun je per type kanaal instellen of je wel, of geen notificaties wilt instellen.

In de praktijk kun je zodoende door een nieuwsapp wél op de hoogte worden gehouden van sportnieuws door middel van notificaties, maar niet van showbizz perikelen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones