Samsung Galaxy S8 met dual-camera op komst?

Samsung Galaxy S8 met dual-camera op komst?

Een vandaag gelekte foto toont een Samsung Galaxy S8 met dual-camera opstelling aan de achterkant. Een nieuw idee van Samsung of klinkklare onzin? Wij gingen voor jou op onderzoek uit.

Lange tijd ging het gerucht dat de in maart gepresenteerde Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus over een dual-camera opstelling aan de achterkant zouden beschikken. Het is tegenwoordig bij veel vlaggenschepen immers gemeengoed dat zij over twee camera’s beschikken. Denk hierbij aan de LG G6 of bijvoorbeeld de Apple iPhone 7 Plus. Bij dit soort toestellen werkt de ene camera vaak als vastlegger van details, terwijl de andere meer de omgeving fotografeert. Dit levert betere, scherpere en heldere foto’s als eindresultaat op. Uiteindelijk bleken beide Samsung vlaggenschepen echter slechts met één camera ten tonele te verschijnen. Volgens een vandaag verschenen foto zou Samsung echter bezig zijn hier verandering in te brengen.

Waarheidsgehalte

De onderstaande foto’s verschenen vanochtend op Weibo, zeg maar de Chinese Facebook. De plaatser van het bericht is behoorlijk anoniem, wat de betrouwbaarheid van het bericht niet ten goede komt. Op de foto is een dual-camera Samsung Galaxy S8 te zien, waarbij het toestel op Chinese software draait. Of het hier om een prototype gaat, of om een inventief hobbyproject, blijft voorlopig compleet in het midden. Wij gaan hierbij voor de laatste optie. Het zou niet heel logisch zijn om een tweede versie van het toestel op de markt te brengen waarbij het enige verschil de twee camera’s is. Wellicht beschikt het toestel echter over nog meer verbeteringen, dan zou het een optie kunnen zijn. Denk hierbij aan een Samsung Galaxy S8 Premium of iets dergelijks.

Neem het bericht echter met een flinke korrel zout, of liever een pot, zoals je wilt.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy beschikt over een prachtig, ergonomisch design waarbij het haarscherpe 5.8 inch Super AMOLED-display gelijk alle aandacht steelt. Deze nieuwe Samsung topper draait echter om meer dan enkel uiterlijk, ook de onderdelen onder de motorkap mogen er zijn. Zo wordt het toestel aangedreven door een Exynos 8895 octa-core chipset in combinatie met 4 GB aan werkgeheugen. Hierbij heb je maar liefst 64 GB om al je bestanden op te slaan. Foto’s maken doe je aan de achterzijde met 12 megapixels aan resolutie en selfies maak je met de 8 megapixel lens. Het toestel is in diverse kleuren te verkrijgen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones