Samsung Galaxy S8 gebruikers klagen over rode tint in scherm

Samsung Galaxy S8 gebruikers klagen over rode tint in scherm

Samsung Galaxy S8 bezitters in Zuid-Korea klagen over een rode tint in het scherm van hun toestel. Samsung zegt dat het probleem zelf op te lossen valt en biedt eventueel aan het toestel om te ruilen bij een servicepunt.

Rode tint

De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus is al beschikbaar voor enkele consumenten in Zuid-Korea. Afgelopen week werd bekend dat sommige retailers de toestellen te vroeg hadden verzonden waardoor enkele gelukkigen alvast konden spelen met hun nieuwste toestel. De afgelopen dagen doken er echter verschillende berichten op van deze eerste gebruikers die niet zo positief zijn. Er wordt namelijk melding gemaakt van een rode / roze tint in het scherm. Veel eigenaren vroegen zich of dit normaal is, en of dit verholpen kan worden. Samsung Zuid-Korea reageerde kordaat en snel door te stellen dat het scherm zelf ingesteld kan worden qua weergave van kleuren. Mocht het probleem na het optimaliseren van het display nog steeds zichtbaar zijn, kan het toestel omgeruild worden bij een klantenservicepunt.

Uiteraard begonnen ook direct te kritieken op te duiken na het uitkomen van dit vermoedelijke defect. Sommige industrie analisten stelden namelijk al in een vroeg stadium dat Samsung niet zou kunnen voldoen aan de immense vraag. Hierdoor zou het tempo zijn opgeschroefd, waardoor de uiteindelijke kwaliteit van de toestellen minder zou zijn dan oorspronkelijk de bedoeling was. Voornamelijk de productie van displays is moeilijk, helemaal de Super AMOLED displays die Samsung gebruikt. Om een display te kalibreren wordt namelijk speciale Deep Red technologie gebruikt. Door de immense vraag zou Samsung echter niet genoeg toestellen hebben kunnen behandelen, zo stellen analisten.

Specificaties Samsung Galaxy S8 (Plus)

De Samsung Galaxy S8 bevat een beeldschermdiagonaal van 5.8 inch met Super AMOLED-display die gemaakt is van Gorilla Glass 5. Qua schermresolutie is er keuze tussen HD+ (1480 x 720 pixels), FHD+ (2220 x 1080 pixels) of WQHD+ (2960 x 1440 pixels). Samsung produceert twee versies van het toestel voor verschillende markten. Hier in Nederland krijgen we een door Samsung zelf gemaakte Exynos 8895 chipset welke acht kernen bevat. In de VS krijgt het toestel een Snapdragon 835 chipset.

Onder de motorkap is de GPU Adreno 540. Foto’s maak je aan de achterkant met 12 megapixels en voor de selfies heb je beschikking over een camera met 8 megapixels. Uiteraard beschikken de camera’s over toffe functionaliteiten. De selfie-camera bevat onder meer een iris-scanner, waarmee je jouw toestel bijvoorbeeld kunt ontgrendelen. De batterij heeft 3000 mAh capaciteit tot zijn beschikking en gaat dus lekker lang mee. Tot slot heeft het toestel 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. Uiteraard draait het toestel op de nieuwste Android-versie.

De Samsung Galaxy S8 Plus heeft in principe dezelfde specificaties. Het scherm is met zijn 6.2 inch echter iets groter en ook de batterij heeft met 3500 mAh iets meer capaciteit. De toestellen zijn nu alvast te bestellen en zullen eind deze week geleverd worden.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones