Samsung Galaxy S8 is dé compacte smartphone van 2017

Samsung Galaxy S8 is dé compacte smartphone van 2017

De Samsung Galaxy S8 is gekroond tot dé beste compacte smartphone van 2017. Het Samsung vlaggenschip laat zodoende de Google Pixel 2 en Sony Xperia XZ1 Compact achter zich.

Uit onderzoek van GSMArena blijkt dat de Samsung Galaxy S8 zeer geliefd is onder gebruikers. Zo geliefd dat hij naar huis gaat met de prijs voor beste, compacte smartphone van 2017. Toegegeven, ‘compact’ is hierin een relatieve term. Het Samsung vlaggenschip heeft immers een diagonaal van 5.8″ en is daarmee een flinke jongen. Het kan echter altijd een stapje groter, zoals de Samsung Galaxy Note 8 met zijn 6.3″ beeldscherm bewijst. Hoe dan ook, onder de ruim 15,000 respondenten geeft maar liefst 34 procent de Samsung Galaxy S8 aan als favoriete telefoon. Hiermee verslaat het de nummer twee, de Google Pixel 2, met een ruime elf procent. 23 procent van de respondenten koos immers voor het nieuwe Google vlaggenschip.

Sony Xperia XZ1 Compact pakt derde plek

Een verrassende derde plek is weggelegd voor de Sony Xperia XZ1 Compact. Dit toestel is met zijn 4.6″ beeldscherm met recht een kleine telefoon te noemen. Achttien procent van de respondenten waardeert de kleine krachtpatser derhalve. Hierna volgt een hele lange tijd niets, totdat de LG G6 met acht procent van de stemmen opduikt. Het LG vlaggenschip met FullVision strijdt nek aan nek met de Apple iPhone 8 om de vierde plaats, maar weet uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Zodoende sluit het Apple toestel de top vijf af. Op de zesde en zevende plek komen we twee Chinese toestellen tegen: respectievelijk de Xiaomi Mi 6 en Huawei P10. Alhoewel Chinese fabrikanten dit jaar enorme groeicijfers overlegden, komen deze dus nog tot uiting in dit onderzoek.

Ben jij het eens met de bovenstaande ranglijst? Laat het weten in de reacties!

Samsung Galaxy S8: vlaggenschip met flinterdunne bezels

Afgelopen maart was het zo ver. Toen kondigde Samsung diens twee nieuwe vlaggenschepen aan: de Samsung Galaxy S8 en de iets grotere Samsung Galaxy S8 Plus. Beide toestellen zijn uitgerust met een Infinity Display waarbij het beeldscherm maar liefst 80 procent van de voorzijde bestrijkt. De bezels, oftewel schermranden, zijn flinterdun waardoor je alle ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games. Het toestel rust in een sterke behuizing gemaakt van aluminium. Aan de achterzijde is een vingerafdrukscanner geplaatst. Ook kun je hem ontgrendelen met de iris-scanner aan de voorkant. Als kers op de taart is het toestel razendsnel dankzij de krachtige Exynos 8895 processor. Ook maakt hij uitstekende foto’s boordevol detail. Inmiddels zijn beide toestellen flink in prijs gedaald.

De Samsung Galaxy S8 tik je voor zo’n 599 euro op de kop. De Samsung Galaxy S8 Plus kost 679 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones