‘Samsung Galaxy S8 krijgt 30MP camera en projector’

‘Samsung Galaxy S8 krijgt 30MP camera en projector’

Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje tot we het volgende vlaggenschip van Samsung te zien krijgen, maar de geruchten gaan al gretig de ronde op internet. Volgens de laatste berichten krijgt de Samsung Galaxy S8 een camera met een resolutie van maar liefst 30 megapixels. Daarnaast beschikt hij mogelijk over een ingebouwde projector. Ook horen we voor het eerst iets over het prijskaartje van het toptoestel.

Dit opmerkelijke nieuws komen we tegen via TechRadar. De techwebsite heeft op Weibo geruchten gevonden over het aanstaande vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent.

De Samsung Galaxy S-reeks staat bekend om zijn zeer goede specificaties en prachtige vormgeving. Voor de pracht en praal van deze krachtpatser betaal je wel de hoofdprijs van 699 euro of meer. Maar dan heb je zoals gezegd wel een bijzondere smartphone in je handen.

30 megapixelcamera en mini-projector

De Samsung Galaxy S8 belooft wederom een vlaggenschip met verbazingwekkende specificaties te worden. Helemaal als de geruchten van dit bericht blijken te kloppen.

Zo heeft de primaire camera van het toptoestel naar verluidt een resolutie van maar liefst 30 megapixels. Camera’s met dergelijke hoge resolutie hebben we nog niet eerder gezien. De Sony Xperia X Performance komt bijvoorbeeld niet verder dan 23 megapixels en heeft een geweldige camera, zij het met enkele beperkingen (geen 4K- of slow-motion video’s opnamemogelijkheid). De camera van de Galaxy S8 zou tevens met optische beeldstabilisatie (OIS) voorzien zijn. De front-facing camera heeft naar verluidt een resolutie van 9 megapixels, wat iets aannemelijker in onze ogen klinkt dan de 30 megapixelcamera aan de achterkant.

Een andere opvallende en noemenswaardige feature is dat de Samsung Galaxy S8 een ingebouwde mini-projector krijgt. Details over deze projector zoals de kwaliteit van de projectie, maximale afstand en energieverbruik zijn niet bekend.

Samsung Galaxy S8

Specificaties Samsung Galaxy S8

Om het allemaal nog wat extremer te maken beweert de bron op Weibo dat de Galaxy S8 bovendien ook de volgende specificaties krijgt:

  • een 5.2 inch scherm met 4K-display (2160 bij 3840 pixels)
  • 64GB of 128GB intern geheugen
  • 4200 mAh batterij die draadloos opladen ondersteunt
  • Irisscanner

Sommige beweringen komen overeen met wat we eerder hebben gehoord. Geruchten over een 4K-scherm en irisscanner hebben we al vaker gehoord. Het schermformaat wijkt wel af: eerder hoorden we geluiden over een beelddiagonaal van 5.1 inch en 5.5 inch. Ook zou Samsung het toestel alleen met gebogen schermranden uitbrengen en verdwijnt dus de platte uitvoering.

Afgelopen week doken er berichten op dat de Samsung Galaxy S8 wordt aangedreven door de nieuwe Exynos 8895, een octa-core processor met een kloksnelheid van 3.0GHz. Ook zou het nog te verschijnen vlaggenschip beschikken over de spiksplinternieuwe Mali-G71 GPU van ARM. Deze is naar verluidt bijna twee keer zo krachtig als zijn voorganger, de Mali-T880, en kan zodoende dus prima overweg met 4K-video’s en VR-toepassingen. Ook ondersteunt de grafische kaart technologieën als Vulkan, OpenGL ES 3.2, CPU Compute en Android RenderScript.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones