Samsung Galaxy S8 krijgt desktopachtige functie

Samsung Galaxy S8 krijgt desktopachtige functie

De Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk wel een hele bijzondere functie. Volgens een gelekte dia uit een PowerPoint-presentatie is het straks mogelijk om de vlaggenschip op een computer aan te sluiten zodat hij in combinatie met een monitor, muis en toetsenbord is te gebruiken. Deze functionaliteit heet naar verluidt Samsung Desktop Experience.

Dat schrijft All About Windows Phone, die de afbeelding toegestuurd kreeg via een anonieme bron die ‘Robin’ wordt genoemd.

Al maanden horen we de meest uiteenlopende verhalen over de Samsung Galaxy S8. Zodoende waren we in de veronderstelling dat nagenoeg alles inmiddels wel bekend was over het aanstaande vlaggenschip van Samsung. Het bericht dat ons vandaag weet te bereiken bewijst maar weer eens dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker ons nog steeds weet te verrassen.

Samsung Desktop Experience

Als we de gelekte informatie mogen geloven, komt de Galaxy S8 met software waarmee je het vlaggenschip in een handomdraai transformeert in een productiviteitsmachine. Door het toestel aan een externe monitor te koppelen, kun je hem als een desktop gebruiken. Zo krijg je niet alleen een groter scherm, maar kun je tevens je muis en toetsenbord gebruiken. Dit alles heeft tot doel om onze productiviteit te vergroten. E-mails schrijven, teksten typen of een diapresentatie maken op een smartphone is niet altijd gemakkelijk. Of prettig. Door op een groter scherm te werken met hulpmiddelen als je muis en keyboard gaat dit een stuk sneller en makkelijker. Tevens schakel je sneller tussen twee of meerdere applicaties.

Op de onderstaande dia is te zien dat de nieuwe software door het leven gaat als de Samsung Desktop Experience. Het wordt door Samsung ook wel de ‘nieuwe mobiele werkruimte’ genoemd. Hoe de Galaxy S8 op de computer wordt aangesloten wordt niet duidelijk uit de tekening. Het blauwe lijntje lijkt te suggereren dat hiervoor een draadje wordt gebruikt, maar er is nergens een docking station te vinden waar het vlaggenschip in wordt geplaatst. Hoe de techniek precies werkt is dan ook nog een raadsel. Mogelijk slaat Samsung de handen ineen met Microsoft en app-ontwikkelaars en smartphone-applicaties compatibel te maken met een desktop.

Samsung Desktop Experience

Windows Continuum

We kunnen niet ontkennen dat de techniek als twee druppels water lijkt op Windows Continuum. Hiermee begin je bijvoorbeeld met het schrijven van een e-mail op je smartphone. Door hem via de Continuum Dock met je computer te verbinden, maak je je bericht af via je desktop PC. Ook kun je nog snel even wat aantekeningen toevoegen aan een PowerPoint-presentatie die een collega van je opstuurde. Al deze wijzigingen worden uiteraard op je smartphone opgeslagen. Kortom, overschakelen van een smartphone naar desktop en datasynchronisatie verlopen naadloos met Windows Continuum. Deze techniek wordt echter alleen ondersteund door smartphones die voorzien zijn van een Qualcomm Snapdragon 617 of hoger. Zodoende kan de Microsoft Lumia 650 bijvoorbeeld niet hiermee overweg.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is nog niet officieel gepresenteerd, maar door de hoeveelheid aan gelekte informatie zijn de belangrijkste zaken inmiddels boven tafel. Volgens de laatste berichten heeft het vlaggenschip  een Super AMOLED-display met QHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels waarin een Home-knop en irisscanner zijn geïntegreerd. De vingerafdruksensor verdwijnt mogelijk naar de achterkant, omdat twee biometrische sensoren aan de voorzijde te veel van het goede zou zijn. Het vlaggenschip wordt mogelijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 of Exynos 8895 octa-core processor. Verder vinden we onder de motorkap naar verluidt 6GB aan werkgeheugen en tot wel 256GB intern geheugen.

Naast de primaire camera krijgt mogelijk ook de selfiecamera autofocus. Samsung zou geen plannen hebben om een dual-camerasysteem te introduceren. Verder krijgt de Galaxy S8 een USB Type-C aansluiting en verdwijnt de koptelefoonaansluiting. Apple en Motorola deden ook al bij de iPhone 7 en Motorola Moto Z. Daarnaast horen we geluiden over een Beast Mode die mogelijk de CPU op zijn staart trapt voor de best haalbare prestaties. Samsung zou tevens overwegen om de S Pen gratis bij het vlaggenschip te stoppen. Dit om teleurgestelde Galaxy Note 7 liefhebbers tegemoet te komen. Daarnaast is het toptoestel voorzien van een nieuwe assistent die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie: Bixby. Volgens de laatste berichten is deze nauw geïntegreerd in de standaardapplicaties van Samsung. Tot slot is de Galaxy S8 de eerste smartphone met Bluetooth 5.

Samsung heeft nog altijd niet bevestigd wanneer het vlaggenschip wordt gepresenteerd. We horen geluiden over het Mobile World Congress (MWC), maar ook een eigen evenement in New York City in april. De komende weken horen we hier waarschijnlijk meer over. Houd Telefoonabonnement.nl goed in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones