‘Samsung Galaxy S8 krijgt Exynos 8895’

‘Samsung Galaxy S8 krijgt Exynos 8895’

De Samsung Galaxy S8 krijgen we waarschijnlijk pas over een half jaar te zien, maar er wordt nu al volop gespeculeerd over de vermeende specificaties. De laatste berichten die ons bereiken suggereren dat het nog te verschijnen vlaggenschip wordt uitgerust met een Exynos 8895 SoC, een geüpgradede versie van de huidige Exynos 8890 processor die we terugvinden in de Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge en Samsung Galaxy Note 7.

Dat wordt door een gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo hardop gezegd, zo melden diverse internationale media.

Volgens deze persoon heeft de Exynos 8895 een maximale kloksnelheid van maar liefst 3.0GHz. Dat zou een hele forse upgrade zijn ten opzichte van zijn voorganger, de Exynos 8890: deze heeft een topsnelheid van 2.3GHz. Verder zegt de man dat de grafische kaart of GPU geoptimaliseerd is om minder dan 5W aan energie te verbruiken. Hierdoor is de Galaxy S8 energiezuiniger en gaat de batterij dus langer mee met een lading.

Om te benadrukken hoe krachtig de nieuwe processor in de Samsung Galaxy S8 is, heeft de bron tevens een aantal benchmarkscores gepubliceerd. Het gaat om scores van Geekbench. Volgens hem heeft de Galaxy S8 een single-core score van 2301 punten en een multi-core score van 7019 punten. Ter vergelijking: Apples A10-processor scoorde met Geekbench een puntenaantal van 3506 punten op de multi-core test en 6073 punten op de multi-core. Al met al levert de Exynos 8895 tot 30% betere prestaties van de Exynos 8890, zo gaat het gerucht.

De processor wordt naar verluidt later deze maand naar India geëxporteerd voor testdoeleinden. De chip heeft intern de codenaam Kanchen gekregen.

Specificaties Samsung Galaxy S8

Over de Samsung Galaxy S8 is eigenlijk nog maar weinig bekend. Volgens de eerste berichten krijgt het aanstaande vlaggenschip een 5.5 inch scherm met een 4K-resolutie, oftewel 2160 bij 3840 pixels. Daarmee zou de pixeldichtheid uitkomen op een waarde van 806 ppi. Ook wordt er gesuggereerd dat de Galaxy S8 het eerste toestel van Samsung wordt die een dual-camerasysteem krijgt. Zo’n dubbele camera vinden we momenteel nog maar bij een handjevol toestellen, waaronder de Huawei P9, Huawei P9 Plus, LG G5 en iPhone 7 Plus. Ook een irisscanner is een veelgehoorde feature. De Samsung Galaxy Note 7 is momenteel het enige toestel dat met een irisscanner is uitgerust.

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge werden dit jaar in februari op het Mobile World Congress (MWC) gepresenteerd door de Zuid-Koreaanse smartphonemaker. De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk al iets eerder geïntroduceerd.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones