‘Samsung Galaxy S8 krijgt nieuwe Mali-G71 GPU’

‘Samsung Galaxy S8 krijgt nieuwe Mali-G71 GPU’

Nieuwe details over de nog te verschijnen Samsung Galaxy S8 zijn gelekt. Volgens de laatste berichten krijgt het aanstaande vlaggenschip niet alleen één design met nieuwe processor, maar tevens een spiksplinternieuw grafische kaart: de Mali-G71 van ARM.

Dat zegt althans SamMobile, een site die in het verleden meer dan eens heeft bewezen een goede reputatie te hebben als het gaat om het lekken van informatie van nieuwe vlaggenschepen. Tegelijkertijd wijst de redacteur er op om het bericht met een korreltje zout te nemen, omdat de onthulling pas volgend jaar plaatsvindt.

Nieuwe GPU

Wat is het geval? Onlangs is een hooggeplaatste medewerker van Samsung in Zuid-Korea gearresteerd, omdat hij geprobeerd zou hebben om geheime bedrijfsinformatie te stelen. Deze had betrekking op de 14nm en 10nm technologie, termen die betrekking hebben op de werking en efficiëntie van een processor. Hoe kleiner dit getal, des te energiezuiniger en krachtiger de CPU is. Dergelijke informatie is wellicht veel geld waard voor de concurrentie, wat mogelijk verklaart waarom de medewerker er naar op zoek was. Maar dat is pure speculatie op dit moment: het onderzoek naar deze kwestie is nog in volle gang.

SamMobile heeft informatie ontvangen uit dit dossier. Daarin staat volgens de techwebsite dat de Samsung Galaxy S8 een nieuwe grafische processor krijgt: een Mali-G71. Deze is naar verluidt 1.8 keer zo krachtig als de Mali-T880, een GPU die we in combinatie met de Exynos 8890 tegenkomen in onder meer de Samsung Galaxy S7. Ook zou de nieuwe GPU een stuk sneller zijn dan de grafische chip die Qualcomm gebruikt bij de nog te verschijnen Snapdragon 830 processor. Qualcomms nieuwe CPU wordt ergens in de loop van volgend jaar verwacht.

De Mali-G71 maakt gebruik van een nieuwe chiparchitectuur die Bifrost heet. Smartphones met deze CPU zouden hierdoor prima met 4K-video’s en virtual reality toepassingen uit de voeten kunnen. Daarnaast ondersteunt de chip technologieën als Vulkan, OpenGL ES 3.2, CPU Compute en Android RenderScript.

Specificaties Samsung Galaxy S8

De hoeveelheid informatie over de specificaties van de Samsung Galaxy S8 is schaars. Volgens de laatste geluiden die we hebben gehoord verschijnt hij in twee formaten: 5.1 inch en 5.5 inch, oftewel dezelfde schermformaten die we bij de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge tegenkomen. In plaats van twee verschillende designs zoals bij diens voorganger het geval was, krijgt het nieuwe vlaggenschip mogelijk alleen een uitvoering met gebogen schermranden. Het display zou een resolutie van 2160 bij 3840 pixels hebben met een pixeldichtheid van 806 ppi.

Onder de motorkap vinden we naar verluidt een gloednieuwe Exynos 8895 octa-core processor waarvan de kloksnelheid 3.0GHz bedraagt. De CPU levert volgens het geruchtencircuit tot wel 30% betere prestaties dan zijn voorganger, de Exynos 8890. Deze wordt dus mogelijk aangevuld met Mali-G71 van ARM. Ook wordt er gezegd dat de Galaxy S8 het eerste toestel van Samsung wordt die dual-camerasysteem krijgt. Deze feature vinden we momenteel nog maar bij een handjevol toestellen, waaronder de Huawei P9, LG G5 en iPhone 7 Plus. Tot slot zou het vlaggenschip voorzien worden met een irisscanner, een feature die we momenteel alleen bij de Samsung Galaxy Note 7 terugvinden.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones