‘Samsung Galaxy S8 Plus overtreft Galaxy S8’

‘Samsung Galaxy S8 Plus overtreft Galaxy S8’

Samsung heeft grootse verwachtingen van de Samsung Galaxy S8 Plus. Een anonieme bron uit de productieketen laat tegenover de Koreaanse krant Naver weten dat Samsung meer exemplaren van de duurdere Galaxy S8 Plus laat fabriceren dan de reguliere Galaxy S8.

Samsung heeft geleerd van het verleden. Bij de introductie van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in 2015, dacht de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent dat de Galaxy S6 populairder zou zijn onder consumenten. Waarom? Omdat deze een stuk voordeliger was dan de Galaxy S6 Edge. Achteraf gezien was dat een ernstige inschattingsfout: de Galaxy S6 Edge was enorm gewild onder klanten, ondanks zijn hogere prijskaartje.

Afgelopen jaar maakte de wereld kennis met de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Om herhaling van de eerder gemaakte inschattingsfout te voorkomen, liet Samsung ditmaal meerdere exemplaren van de Galaxy S7 Edge maken dan de ‘gewone’ Galaxy S7. En met succes: het vlaggenschip vloog als warme broodjes over de toonbank. Sommige analisten vermoeden dat 70% van alle verkopen in de Galaxy S7-reeks te danken is aan de Galaxy S7 Edge.

‘Galaxy S8 Plus wordt opnieuw mateloos populair’

Wie het smartphonenieuws de afgelopen maanden gevolgd heeft, weet dat Samsung op het punt staat om twee nieuwe vlaggenschepen te lanceren: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Net als vorig jaar zou Samsung de productie van de Galaxy S8 Plus hoger hebben doorgegeven dan de reguliere Galaxy S8. Opnieuw verwacht de fabrikant dat de duurste uitvoering gretiger aftrek vindt onder klanten dan de gewone Galaxy S8. Een anonieme bron vertelt tegenover Naver dat van iedere tien verkochte toestellen in de aanstaande serie er naar verwachting zes of zeven een Galaxy S8 Plus zijn.

Dit jaar valt er voor consumenten echter minder te kiezen dan voorgaande jaren. Zo hadden de instapmodellen de afgelopen twee jaar een plat scherm. Alleen de Edge-varianten hadden een dubbele gebogen schermrand. Als we de vele geruchten mogen geloven krijgen dit jaar beide varianten een dual-curved edge. Daarnaast had Samsung de afgelopen jaren een compact model van 5.1 inch en een grotere uitvoering van 5.5 inch. Dit jaar heeft de smartphonemaker mogelijk alleen maar een grote uitvoering van het vlaggenschip. Het gerucht gaat dat de beelddiagonaal van de Galaxy S8 5.7 inch bedraagt. De Galaxy S8 Plus is met zijn 6.2 inch scherm fors groter. Verder krijgen beide toestellen naar verwachting ongeveer dezelfde specificaties. En tot slot zal het prijskaartje een stuk hoger uitvallen ten opzichte van voorgaande jaren. Hogere materiaalkosten zijn hiervoor meer dan eens als oorzaak genoemd, maar het schermformaat zal vast en zeker ook een rol hierbij spelen.

Welke smartphone zouden jullie liever hebben: de Samsung Galaxy S8 of de Samsung Galaxy S8 Plus?

Specificaties Samsung Galaxy S8 (Plus)

Als we de laatste geruchten mogen geloven, krijgt de Samsung Galaxy S8 een 5.7 inch groot Super AMOLED-scherm met Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. De Samsung Galaxy S8 Plus, feitelijk de grotere broer van de Galaxy S8, krijgt een beelddiagonaal van mogelijk 6.2 inch. Daarmee is deze phablet bijna net zo groot als de Xiaomi Mi Max en de Lenovo Phab 2 Pro.

Het vlaggenschip wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 835 of Exynos 8895 octa-core processor, afhankelijk van waar het toestel wordt uitgebracht. Het werkgeheugen bedraagt volgens de laatste geruchten maximaal 6 GB werkgeheugen, de opslagcapaciteit 256 GB. Een slot voor een microSD-kaart is nog altijd aanwezig, maar als je zo veel geheugen krijgt is dat helemaal niet nodig.

Over de camera is nog altijd maar weinig bekend. Het gerucht gaat dat de Galaxy S8 geen dubbele camera aan de achterkant krijgt, hoewel we onlangs nog foto’s zagen van de achterkant met ruimte voor twee cameralenzen. De selfiecamera wordt naar verluidt voorzien van autofocus om zo de kwaliteit van zelfportretten verbeteren. Het heeft er alle schijn naar dat Bixby een eigen knop krijgt. Bixby is de nieuwe digitale assistent van Samsung die werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Hiermee kun je niet alleen vragen of hij de afspraken in je agenda wil voorlezen, maar ook om bijvoorbeeld een slimme zoekopdracht uit te voeren met de primaire camera. Deze speciale Bixby-knop zou Samsung aan de achterkant naast de camera plaatsen. Daarnaast zou de digitale assistent nauw geïntegreerd zijn met diverse apps van Samsung.

Verder hebben we conceptfoto’s gezien waarop het toestel mogelijk een een USB Type-C aansluiting, Bluetooth 5, Beast Mode en Samsung Desktop Experience krijgt. Met deze laatste feature kun je de Galaxy S8 op een extern beeldscherm met toetsenbord en muis aansluiten. De vingerafdruksensor zou naar de achterkant verplaatst worden. De 3.5mm audio jack is gewoon aanwezig op de Galaxy S8.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones