‘Samsung Galaxy S9 krijgt AI-toepassingen’

‘Samsung Galaxy S9 krijgt AI-toepassingen’

De Samsung Galaxy S9 krijgt in navolging van onder meer Huawei toestellen vermoedelijk ook een processor die overweg kan met AI, oftewel Artificial Intelligence. Dat suggereert Samsung tijdens een persconferentie in China waar de lokale versie van Bixby werd gepresenteerd. Over de details bestaat nog veel onduidelijkheid.

Bixby is de virtueel assistent van Samsung die gelijktijdig met de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus aangekondigd werd afgelopen maart. De uitgebreide app staat gebruikers bij in alle facetten van het leven. Denk hierbij aan navigeren, vertalen, prijzen vergelijken bij het online shoppen en het opzoeken van aanvullende informatie. Ook is de assistent in staat notities op te nemen en je bijvoorbeeld te herinneren aan agenda afspraken. Je kunt hem bedienen door middel van aanrakingen en door middel van je stem. In eerste instantie verscheen de dienst enkel in het Koreaans en later ook in het Engels. Gisteren is de dienst ook in China gepresenteerd. Hierbij deed Samsung nog een andere, interessante onthulling.

Samsung Galaxy S9 krijgt vermoedelijk AI-mogelijkheden

Samsung hield een persconferentie in China waarbij het de lokale versie van Bixby uit de doeken deed. Richting het einde van de show deed het bedrijf echter nog een onthulling. De omgeving die jij als gebruiker te zien krijgt staat in vakjargon bekend als UX, oftewel User Experience. Samsung gaat zijn eigen UX omdopen tot AI UX, oftewel artificial intelligence user experience. Het lijkt er dus sterk op dat de komende Samsung Galaxy S9 AI-toepassingen krijgt. Vermoedelijk is dit in overeenstemming met Bixby. Over het hoe of wat is nog niks specifieks bekend. AI is echter wel een heet onderwerp in de telefoonindustrie van nu. Zo zijn onder meer de Huawei Mate 10 Pro en de Apple iPhone X uitgerust met dergelijke AI-toepassingen.

Wat houdt AI in?

AI is een beetje een vage term en vooral een containerbegrip: vrijwel alles kan eronder geplaatst worden. De kern is echter als volgt.Artificial Intelligence draait om het gegeven dat technische componenten steeds slimmer worden en bijvoorbeeld leren van jouw gebruik. Zodra het onderdeel jouw gebruik leert herkennen kan hij hierop inspelen. Een praktisch voorbeeld van een AI-toepassing is bijvoorbeeld een accu die precies weet wanneer hij meer, en wanneer hij minder stroom moet doorlaten. Van dit laatste is bijvoorbeeld sprake tijdens de tijd dat je toestel standby is.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones