‘Samsung Galaxy S9 krijgt nieuw type display’

‘Samsung Galaxy S9 krijgt nieuw type display’

De Samsung Galaxy S9 zal over een nieuw soort display beschikken. Of dit nieuwe display een opvolger wordt van het Super AMOLED-display, of een nieuwe standaard neer zal zetten, is voorlopig onbekend. De bron van het bericht voegt er verder aan toe dat het nieuwste Samsung toestel de codenaam “Star” draagt. Alle laatste berichten en roddels over de Samsung Galaxy S9 in één overzicht lees je in dit artikel.

De nieuwste toevoegingen aan de Samsung familie zijn nog maar net verschenen en men is achter de schermen al weer druk bezig met het nieuwe paradepaardje voor volgend jaar. Grootste verandering gaat vermoedelijk het display zijn. Traditiegetrouw worden Samsung toestellen met Super AMOLED-display geleverd. Deze displays ogen over het algemeen zeer fraai met heldere kleuren en natuurgetrouwe visualisaties. Voor de Samsung Galaxy S9 is men echter van plan om flink uit te pakken en een nieuw soort scherm in het toestel te implementeren.

Dit project gaat door onder de codenaam “Sunflower”, oftewel zonnebloem. Details ontbreken hierbij nog volledig. Wordt het een nieuwe versie van de befaamde Super AMOLED-display of gaat het een compleet nieuwe standaard worden? Niemand weet het.

Geloofwaardig bericht

De bron van het bericht plaatste een bericht op het Chinese social medium Weibo, vergelijkbaar met ‘onze’ Facebook. Hierna werd het bericht al snel opgepikt door onze collega’s van The Android Soul, waarvoor dank. Hoe de bron van het Weibo-bericht aan de informatie komt, is niet geheel duidelijk. Wel is de persoon in kwestie een telecominsider en ingewijde van de industrie. De geloofwaardigheid van het bericht is redelijk hoog, zo redeneren wij. Samsung poogt immers met diens vlaggenschepen altijd de nieuwste innovaties te implementeren, en de Samsung Galaxy S9 zal hierbij geen uitzondering vormen.

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus beschikken over een zogenaamd Infinity Display, waarbij de voorzijde van het scherm vrijwel geen schermranden heeft. Dit is in de huidige markt een unicum, al lijken andere fabrikanten ook te experimenteren met schermen zonder bezels. Onlangs werd bijvoorbeeld nog de Essential PH-1 gepresenteerd, die qua uiterlijk wel op de Galaxy S8 lijkt.

Samsung Galaxy S8

Dit ziet er vanuit ontwerp oogpunt zeer fraai uit, maar leverde nog wel de nodige problemen op. Zo bleek dat sommige gebruikers van de Samsung vlaggenschepen last hadden van rode tinten in het scherm. Het Zuid-Koreaanse bedrijf reageerde hierop adequate door direct een software-update uit te geven en ondersteuning te bieden aan klanten die hinder ondervonden, indien zij hier behoefte aan hadden. Gebruikers die melding maakten van de rode tinten werden zelfs in de gelegenheid gesteld om zonder verdere vragen hun toestel direct om te ruilen. Voor het volgende display zal Samsung dus zonder meer alles op alles zetten om dit soort problemen te voorkomen.

Roddels over de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 laat absoluut nog minstens een jaar op zich wachten en alle berichten over diens specificaties behoren dus pertinent tot de categorie roddelrubriek. Dit deert echter niet, want speculeren is absoluut deel van de voorpret. Volgens onlangs gepubliceerde rapporten zou het onaangekondigde Samsung vlaggenschip over de nieuwste Snapdragon 845 chipset beschikken. Europese varianten zullen hierbij de opvolger van de Exynos 8895 onder de motorkap krijgen. De codenaam van het werkproject van de Samsung Galaxy S9 is “Star” en verdere details ontbreken op het moment.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones