Samsung Galaxy S9 (Plus) gekeurd door FCC

Samsung Galaxy S9 (Plus) gekeurd door FCC

De Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus zijn gekeurd door de Amerikaanse telecomwaakhond, de Federal Communications Commission (FCC). Althans, alle aanwijzingen hinten hiernaar. De nieuwe Samsung vlaggenschepen worden eind volgende maart in Barcelona tijdens de Mobile World Congress gepresenteerd.

Dat blijkt uit bij de FCC ingediende keuringsrapporten.

De Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus worden eind februari aangekondigd. Dit gaat plaatsvinden op de Mobile World Congress beurs te Barcelona, kortweg MWC. Dat bevestigde DJ Koh, directeur van Samsung’s mobiele divisie, afgelopen week op een andere technologiebeurs. Tot het zo ver is gaan de geruchten natuurlijk op volle vaart door. De presentatie van nieuwe Samsung vlaggenschepen is immers een hoogtepunt binnen de telefoonindustrie. Ook vandaag is het weer raak. Zowel de Samsung Galaxy S9 als Samsung Galaxy S9 Plus zijn immers gekeurd door de Federal Communications Commission (FCC). Dit is de Amerikaanse telecomwaakhond. Zij dienen telefoons te controleren op zaken als veiligheid en verstrekken eveneens vergunningen.

Samsung Galaxy S9 (Plus) gekeurd

De website Droidlife heeft door het archief van de organisatie gespit en stuitte op twee opvallende modelnummers: SM-G960U en SM-G965U. Het kan eigenlijk niet anders dan dat het hier om de nieuwe Samsung vlaggenschepen gaat. Het Zuid-Koreaanse bedrijf hanteert immers een vaste volgorde als het om nummeren van telefoons gaat. Diens uiterst succesvolle voorgangers, de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus, hebben bijvoorbeeld modelnummer SM-G950U en SM-G955U. Alhoewel het bestaan van beide telefoons zodoende bevestigd lijkt, is er nog veel onduidelijkheid over de specificaties. De bijgeleverde keuringsrapporten onthullen alleen dat beide toestellen op alle netwerkbandbreedten werken. Dit is echter vanzelfsprekend.

Wat kunnen we van de Samsung Galaxy S9 (Plus) verwachten?

Zodoende moeten we het met geruchten doen. Volgens enkele ‘telecominsiders‘ heeft de Samsung Galaxy S9 wederom een Infinity Display. Hierbij loopt het beeldscherm door tot aan de randen, waardoor de schermverhouding bovengemiddeld hoog is. Groot voordeel hiervan is dat je geen last hebt van schermranden. Zodoende heb je meer ruimte voor de weergave van apps, films en games. Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy S9 (Plus) verder aangedreven door de Snapdragon 845. Dit is de opvolger van de Snapdragon 835 processor, welke momenteel onder meer de Amerikaanse Galaxy S8 versie voorziet van rekenkracht. Verder wordt gesuggereerd dat het toestel geen vingerafdrukscanner meer heeft, maar werkt via gezichtsontgrendeling.

Beschikbaarheid

Neem deze informatie echter vooral met een korreltje zout. Er is immers nog niks officieels naar buiten gebracht. Eind volgende maand weten we meer. Naar verluidt gaat de Samsung Galaxy S9 (Plus) ergens eind maart in de verkoop tegen een onbekende adviesprijs.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones