Verkoopdoelstelling voor de Samsung Galaxy S9 is 43 miljoen

Verkoopdoelstelling voor de Samsung Galaxy S9 is 43 miljoen

Samsung verwacht meer Samsung Galaxy S9 smartphones te verkopen dan dat er Galaxy S8 vlaggenschepen zijn verkocht in 2017. Samsung heeft namelijk een productieschema afgesproken met de leveranciers voor 43 miljoen stuks van de nieuwste S generatie.

De nieuwste generatie vlaggenschepen van Samsung werd afgelopen maand gelanceerd. Vlak voor het begin van het Mobile World Congress 2018 in Barcelona werd het tweetal gelanceerd. Pers vanuit de gehele wereld stroomden naar Barcelona om de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus te zien en testen. De Zuid-Koreaanse fabrikant verwacht dat de S9 populairder wordt dan de Galaxy S8. De fabrikant verwacht dat er van de S9 namelijk 2 miljoen meer worden verkocht.

Verkoopdoel Samsung Galaxy S9

De Koreaanse krant The Bell bericht vandaag dat Samsung een productieschema voor de onderdelen van de Galaxy S9 heeft afgesproken met leveranciers. Dit productieschema van Samsung houdt rekening met de verkoop / fabricage van 43 miljoen vlaggenschepen. Daarmee ligt het verkoopdoel van de Galaxy S9 hoger dan die voor de Galaxy S8 broers. Het verkoopdoel voor de Galaxy S8 stond op 41 miljoen. Nog een jaar eerder verkocht de fabrikant uit Korea circa 48 miljoen Galaxy S7 smartphones.

Samsung streeft naar 43 miljoen eenheden van de Galaxy S9 en S9 Plus vlaggenschip, al kan het verkoopdoel afhankelijk van de marktomstandigheden worden bijgesteld,” zegt een anonieme bron tegen The Bell.

De gematigde jaarlijkse toename van het verkoopvolume voor dit jaar weerspiegelt de vertragende groei van de wereldwijde smartphone branche. Een recent rapport van marktonderzoeker Gartner, liet bijvoorbeeld zien dat het aantal smartphones in het laatste kwartaal van 2017 zelfs is gedaald. In Q4 2017 werden er ongeveer 407,8 miljoen smartphones verkocht en dat aantal is een daling van 5,6 procent in vergelijking tot Q4 2016. Verschillende marktanalisten voorspellen dat er 40 tot 43 miljoen Galaxy S9 smartphones worden verkocht dit jaar. Het is op dit moment nog onduidelijk of Samsung het verkoopdoel van S9-modellen zal halen. De fabrikant ontving volgens The Bell minder pre-orders voor de nieuwste lichting. Het aantal pre-orders voor de Galaxy S9 is slechts 70 procent van het aantal pre-orders die eerdere Galaxy S vlaggenschepen kregen.

Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 en Plus hebben grofweg hetzelfde ontwerp als de Samsung Galaxy S8. Aan de achterkant zie je de grootste verschillen aangezien de vingerafdrukscanner onder de hoofdcamera is geplaatst. Daarnaast is de Samsung Galaxy S9 Plus uitgerust met twee 12 megapixel hoofdcamera’s. De nadruk ligt dit jaar met name op camera prestaties en die zijn flink verbeterd. Beide vlaggenschepen hebben een primaire 12 megapixel hoofdcamera met dual diafragma van f/1.7 en f/2.4. Een dubbel diafragma verbetert de prestaties in verschillende scenario’s en belichting en dat resulteerde in een top score bij camera test site DxO Mark. Een ander belangrijk verschil is de nieuwe feature slow motion. Met de nieuwe Galax S9 kun je prachtige beelden maken bij 960 frames per seconde in 720p video kwaliteit.

Beide vlaggenschepen worden in Nederland door een Exyons 9810 processor met 4 tot 6 GB aan gedreven. Deze processor verzekert je van uitstekende prestaties en vloeiend multi tasken.

Vergelijk hier het beste Samsung Galaxy S9 Plus abonnement.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding