Samsung Galaxy X: moderne, opvouwbare telefoon

Samsung Galaxy X: moderne, opvouwbare telefoon

Verlang jij ook zo terug naar de tijd van de opvouwbare telefoons, zoals de Motorola Razr? Dan hebben we goed nieuws voor je! Uit gedopeneerde patenten van Samsung blijkt namelijk dat men bezig is met de productie van een hedendaagse flipphone. Dit toestel draagt modelnummer SM-G888 en gaat tot nog door het leven als de Samsung Galaxy X.

Deze patenten zijn opgemerkt door onze vrienden van LetsGoDigital.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Samsung Galaxy X opduikt. Enige tijd geleden besteedden wij immers ook al aandacht aan deze telefoon. Opmerkelijk is het echter wel. Flipphones worden eigenlijk al jaren niet meer gemerkt. Hierbij komt ook nog eens het feit dat dit toestel een smartphone is met volledig touchscreen, zo blijkt uit de patenten. Daarbovenop komt het feit dat Dongjin Koh, CEO van de mobiele divisie van de Zuid-Koreanen, afgelopen maand aangaf het toestel volgend jaar te willen lanceren. De precieze verschijningsdatum laat nog op zich wachten, alhoewel we wel een gok durven te doen. Vermoedelijk wordt het toestel op de CES beurs, welke in januari in Las Vegas wordt gehouden, aangekondigd.

Over de Samsung Galaxy X

De Samsung Galaxy X krijgt modelnummer SM-G888. Of het toestel ook daadwerkelijk de naam Galaxy X meekrijgt, is nog maar de vraag. Het zal immers niet de eerste keer zijn dat werktitels uiteindelijk niet de ware titel blijkt te zijn. Uit de patenten die vandaag zijn binnengekomen wordt de definitieve naam eveneens niet duidelijk, maar de werking wel. Het blijkt namelijk dat het scherm naar binnen gevouwen wordt. Hierbij bestaat het gehele toestel uit beeldvullend touchscreen, bestaande uit twee touchscreens. Hiermee wijkt hij af van de vroegere telefoons die uit één scherm en één numeriek toetsenbord bestonden. Verder blijkt uit de patenten dat niet alle componenten flexibel zijn, waardoor het beeldscherm slechts één kant opgevouwen kan worden.

 

Mogelijke introductie in januari

Ook blijkt uit de documenten dat het toestel gebruik maakt van een meervoudig scharnier welke aan de buitenzijde gemonteerde wordt. Dit scharnier krijgt hierbij één plat vlak, om ontwerpproblemen voor te zijn. Ook onthult de patentaanvraag de plaatsing van de camera en interface. Wanneer het toestel officieel onthuld gaat worden, blijft nog eventjes gissen. De algemene consensus onder media is echter dat hij waarschijnlijk onthuld wordt vóór de Samsung Galaxy S9. Vermoedelijk wordt dit toestel eind februari onthuld. Een ideaal podium voor de Samsung Galaxy X onthulling blijkt dus de CES-beurs in Las Vegas aanstaande januari te zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones