Samsung Galaxy Xcover 4 heimelijk onthuld

Samsung Galaxy Xcover 4 heimelijk onthuld

Samsung heeft in alle stilte haar nieuwste toughphone uit de doeken gedaan: de Samsung Galaxy Xcover 4. Zoals je mag verwachten krijg je een smartphone die tegen een stootje kan en volledig waterdicht is. In april ligt hij in Europa in de winkel voor 259 euro.

Het Mobile World Congress (MWC) is in volle gang. De presentatie van de belangrijkste toestellen hebben we inmiddels wel achter ons liggen: zo hebben we onder meer de LG G6, Huawei P10 (Plus), Motorola Moto G5 (Plus) en Sony Xperia XZ Premium voorbij zien komen. Ook de geüpdatete versie van de Nokia 3310 kreeg de afgelopen dagen veel aandacht.

Samsung was afgelopen week eveneens op de beursvloer in Barcelona. Helaas had de Zuid-Koreaanse smartphonemaker geen nieuw vlaggenschip voor ons in petto, zoals voorgaande jaren wel het geval was. Dat komt waarschijnlijk doordat het bedrijf extra veiligheidstests wil uitvoeren op de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Na het gedoe rondom de Samsung Galaxy Note 7 willen de Zuid-Koreanen koste wat kost een veilig toestel op de markt brengen. Helemaal met lege handen kwam Samsung uiteraard niet: het bedrijf presenteerde vol trots de Samsung Galaxy Book convertible en de Samsung Galaxy Tab S3 tablet, de opvolger van de bijna twee jaar oude Samsung Galaxy Tab S2.

Een beetje tegen de verwachting in heeft Samsung toch nog een nieuwe smartphone uit de doeken gedaan: de Samsung Galaxy Xcover 4. Eind januari dook deze telefoon voor het eerst op in de database van de WiFi Alliance. Daarna zagen we beetje bij beetje steeds meer details over de specificaties opduiken. Uiteraard was dat pure speculatie, maar nu weten we er alles van. Zonder een hoop bombarie heeft Samsung het toestel officieel gepresenteerd. Niet in de vorm van een grote aankondiging op het MWC, maar via een Duitstalig persbericht.

Specificaties Samsung Galaxy Xcover 4

Het was de hoogste tijd dat Samsung een nieuwe generatie in de Xcover-serie aankondigde: zijn voorganger, de Samsung Galaxy Xcover 3, is inmiddels al weer bijna twee jaar oud. Wat voor specificaties heeft zijn opvolger onder de motorkap? Laten we eerst met de buitenkant beginnen. Zo is hij niet ingepakt in een dikke beschermingslaag van polycarbonaat. Met andere woorden, hij is een stuk slanker en dunner dan zijn voorganger. Toch zegt Samsung dat hij minstens net zo sterk en weerbarstig is als de Galaxy Xcover 3. Zo is hij IP68 gecertificeerd – de Samsung Galaxy Xcover 3 had een IP67-certificering– en heeft hij de militaire standaard MIL-STD 810G gekregen. Dat houdt in dat hij zowel onder zeer warme als zeer koude omstandigheden trouw zijn werk blijft doen en dat hij bestand is tegen zout en zoet water, mist, zand, modder, vochtigheid, stof en flinke schokken.

Samsung Galaxy Xcover 4

Voorop heeft de Samsung Galaxy Xcover 4 een 4.99 inch TFT-scherm met een HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Zoals één van de persfoto’s laat zien kun je hem met je handschoenen aan bedienen. 99% van de smartphones die vandaag de dag wordt gelanceerd heeft een capacitief scherm, wat inhoudt dat je hem alleen met je blote vingers kunt bedienen. De Galaxy Xcover 4 heeft een resistief scherm. Daarbij bestaat een scherm uit twee dunne geleidende lagen die van elkaar gescheiden worden door een luchtlaag. Zodra een voorwerp het scherm raakt, komen de twee geleidende lagen met elkaar in aanraking en wordt deze input geregistreerd.

Onder het scherm vinden we een 1.4 GHz krachtige quad-core processor van onbekende chipfabrikant. Deze wordt aangevuld met 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je eventueel met microSD-kaart uitbreiden, al is niet bekend tot hoeveel precies. Achterop heeft Samsung een 13 megapixelcamera geplaatst. Selfies schiet je met een 5 megapixelcamera. De batterij heeft een accucapaciteit van 2800 mAh. Tot slot komt de Galaxy Xcover 4 met NFC-chip en Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Xcover 4 komt in april naar Europa toe. Daar gaat hij over de toonbank voor 259 euro. Achteraf blijft dat beroepslekker Roland Quandt het helemaal bij het juiste eind had. Hij voorspelde dat de adviesprijs van de Galaxy Xcover 4 tussen de 260 en 280 euro zou liggen. Wat betreft de releasedatum zit hij er wel naast: hij had het over begin maart.

Samsung Galaxy Xcover 4

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones