‘Samsung geeft Galaxy S8 nagenoeg gratis weg’

‘Samsung geeft Galaxy S8 nagenoeg gratis weg’

Samsung werkt naar verluidt aan een nieuwe compensatieregeling voor oud-eigenaren van de Samsung Galaxy Note 7. Klanten die dit toestel hadden aangeschaft en weer noodgedwongen moesten inleveren, kunnen deze inruilen voor een Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge. Als volgend jaar het nieuwe vlaggenschip verschijnt, kunnen ze hun vervangende exemplaar inruilen voor diens opvolger: de Samsung Galaxy S8. In dat gevoel hoeven ze nauwelijks iets bij te betalen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Samsung tegenover de Koreaanse krant The Korea Economic Daily.

Wie het laatste smartphonenieuws enigszins volgt, of alleen naar het journaal op tv kijkt, is gegarandeerd op de hoogte wat er zich de afgelopen twee maanden bij Samsung heeft afgespeeld. De Samsung Galaxy Note 7 maakte een verpletterende indruk toen het in augustus in de verkoop ging. Maar niet in positieve zin. Het bleek namelijk dat het vlaggenschip zomaar in brand kon vliegen. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent besloot om alle reeds verkochte toestellen gratis te vervangen door nieuwe exemplaren. Maar ook deze waren niet brandveilig. Al met al besloot Samsung om de productie en verkoop van de Galaxy Note 7 volledig aan banden te leggen.

Compensatie: nieuwe Samsung Galaxy S8

Samsung ging door het stof en beloofde wie de Galaxy Note 7 had gekocht of hem in de pre-order had besteld, kan rekenen op een goedmakertje. Wat deze vergoeding inhoudt is afhankelijk van de markt. Nederlandse gebruikers krijgen een microSD-kaart met een opslagcapaciteit van 128GB. In de VS en Zuid-Korea krijgen klanten allerlei tegoedbonnen en kortingen op andere Samsung-vlaggenschepen.

Dat is niet alles wat Samsung voor ons in petto heeft. The Korea Economic Daily meldt dat de fabrikant aan een nieuwe compensatieregeling werkt waardoor klanten nagenoeg gratis het nieuwe vlaggenschip kunnen kopen: de Samsung Galaxy S8. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegenover de Koreaanse krant.

Zoals het er naar uit ziet krijgen klanten die hun Galaxy Note 7 omwisselen in ruil hiervoor een Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge. Tegen de tijd dat Samsung de Galaxy S8 uitbrengt, mogen ze hun oude toestel wederom omruilen voor het nieuwste topmodel. Dan hoeven ze niet veel meer bij te betalen. Een woordvoerder vertelt het volgende:

“The new compensation program is designed to make it easier for those who exchange their Galaxy Note 7 with existing Samsung smartphones, to shift into our next model coming in next year.”

Specificaties Samsung Galaxy S8

Het gerucht ging dat Samsung de Galaxy S8 eerder op de markt zou brengen om zo het gedoe rondom de Galaxy Note 7 achter zich te laten. De laatste berichten suggereren dat hier niets van klopt. Samsung lanceert het volgende vlaggenschip, zoals gepland, in februari 2017. Eind februari en begin maart vindt in Barcelona de nieuwste editie van het Mobile World Congress (MWC) plaats.

Wat kunnen we verwachten van de Samsung Galaxy S8? We horen al enige tijd geluiden over de specificaties van het aanstaande vlaggenschip. Zo verschijnt het toestel naar verluidt in twee formaten: 5.1 inch en 5.5 inch. Het eerste model zou een 2K-display krijgen, de grootste uitvoering een scherm met een resolutie van 2160 bij 3840 pixels (4K). Dit zou een edge-to-edge AMOLED-display zijn. De fysieke Home-knop met vingerafdruksensor zou in het  scherm verwerkt worden.

Afhankelijk van de markt wordt de Samsung Galaxy S8 aangedreven door de Exynos 8895 of Qualcomm Snapdragon 830. De eerste chipset is een octa-core processor met een vermeende kloksnelheid van 3.0GHz en zou tot 70% krachtiger zijn dan zijn voorganger. Over de Snapdragon 830 is nog niet zo veel bekend, enkel dat hij volgens het 10nm FinFET proces gemaakt zou worden.

Naast een krachtigere processor zou de Galaxy S8 ook een nieuwe grafische chip krijgen: de Mali-G71. De GPU van ARM zou twee keer zo krachtig zijn in het verwerken van beelden dan het huidige topmodel: de Mali-T880.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones