15 november 2014 door in Samsung.

Samsung Galaxy Note EdgeDe kwartaalcijfers van Samsung vallen steeds een beetje negatiever uit doordat de smartphoneverkoop sterk terugloopt. Tijd voor actie, dacht de fabrikant. Reuters heeft bekendgemaakt dat Samsung volgend jaar met flexibele beeldschermen komt. Zo zou Samsung haar marktleiderspositie vast kunnen houden. Dat schrijft Reuters. Het laatste jaar is Samsung ruim 8 procent van haar marktaandeel verloren. Zo had de fabrikant vorig jaar bijna 33 procent marktaandeel wereldwijd, nu is dat iets onder de 25 procent.

De reden hiervoor legt Samsung bij de vormgeving en functionaliteit van haar telefoons. Hier zou de laatste twee jaar te weinig in zijn geïnnoveerd.

Verandering

Met de komst van Galaxy Note Edge is de eerste stap naar een drastische verandering gezet. De telefoon is zowel een vernieuwing op het gebied van vormgeving als functionaliteit. Ook op functionaliteit, omdat je de telefoon met zo’n rand ook kunt bedienen terwijl hij in het hoesje zit. Dus geen flexibele beeldschermen “omdat het kan”, benadrukt Samsung.

Samsung ziet genoeg potentie in flexibele beeldschermen en het zal dan ook niet bij de Note Edge blijven: in 2015 zal Samsung verschillende high-end toestellen voorzien van flexibele beeldschermen.

Flexibel beeldscherm

Niet elke fabrikant komt ‘even’ met een flexibel beeldscherm. Tot nu toe lukt het alleen LG en Samsung om op grote schaal zulke beeldschermen te produceren en te gebruiken voor smartphones. Samsung wist zich eerst nog van andere fabrikanten te scheiden door smartphones met grote beeldschermen. Dat is nu niet uniek meer.

“Het is nu lastiger een onderscheidend toestel te maken”, zegt Kim Nam-su tegen Reuters. Hij is senior designer bij Samsung en werkte onder andere mee aan de Galaxy Note Edge. “Maar ik denk dat een flexibel beeldscherm het antwoord is op deze grote uitdaging.”

Wat in ieder geval zeker is voor Samsung: andere fabrikanten zullen “niet op korte tot middellange termijn in staat zullen zijn om flexibele beeldschermen te bouwen en toe te passen”.

Samsung Galaxy Note Edge

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones