21 januari 2015 door in Samsung.

De geruchten over de Samsung Galaxy S6 doen de volle ronde. En terecht: het lijkt erop dat Samsung haar nieuwe vlaggenschip de beste specificaties mee gaat geven die er dit jaar maar te vinden zijn. Zo zou de telefoon ook de nieuwe Snapdragon 810-processor meekrijgen. De telefoon krijgt een lekker groot scherm mee, met een sterke camera en een dunne behuizing.

Naar verwachting krijgt de telefoon een 5,5 inch QHD-scherm met 4 GB aan werkgeheugen en een 18-megapixelcamera. Het nieuws is afkomstig van een Koreaanse bron. Vaak hebben Koreaanse bronnen contacten bij toeleveranciers en fabrieken van onder andere het Koreaanse Samsung.

Meer varianten

De bron zegt ook dat het toestel in twee varianten komt: een Europese en een Aziatische variant. De één heeft 3 GB aan werkgeheugen met 16 GB opslaggeheugen beschikbaar. De andere krijgt 4 GB aan werkgeheugen met minimaal 32 of 64 GB aan opslag.

Ook zouden er verschillende processoren in de telefoons geplaatst worden. Zo zou de Aziatische variant de Exynos 7420-processor meekrijgen. Deze is gemaakt door Samsung zelf.

Volgens SamMobile komt er ook een Edge-variant van de telefoon: de Galaxy S6 Edge (vergelijkbaar met de Galaxy Note Edge). Dat zouden we niet verwonderlijk vinden, gezien Samsung haar koers meer over de beeldschermboeg gaat gooien.

Samsung Galaxy S6 aanbiedingen
100 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 0,00
25,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
1500 min/sms
1.5 GB3G
2 jaar
Eenmalig: 0,00
26,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
500 min/sms
500 MB3G
2 jaar
Eenmalig: 14,00
24,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie

Nieuw soort geheugen

Eerdere signalen wezen er al op dat Samsung alles inzet op de Galaxy S6: zo wordt de telefoon supersnel door een nieuw soort geheugen. Met Universal Flash Storage 2.0 kan je telefoon sneller opslag laden en dat gebeurt op een zuinigere manier. Het supersnel opvraagbare solid state drive (SSD) wordt gecombineerd met het zuinigere (maar langzamere) embedded multimedia cards (eMMC).

Naar verwachting wordt de telefoon begin maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd.

Bovenstaande foto is van de Galaxy Note Edge.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones