Samsung en Huawei voeren een fikse juridische strijd

Samsung en Huawei voeren een fikse juridische strijd

The Korea Herald vertelt ons vandaag dat er een hevige juridische strijd is los gebarsten tussen Samsung Electronics en Huawei. In de smartphone top hebben de beide kemphanen Apple nog tussen zich staan. In de rechtbanken bevechten ze elkaar direct. Volgens bronnen uit de industrie heeft Samsung op 22 juli een aanklacht ingediend tegen Huawei en zijn belangrijkste leverancier voor de schending van octrooien.

Kemphanen Huawei en Samsung

Samsung klaagt Huawei en zijn detailhandelaar aan voor inbreuk op zes patenten en vraagt 80,5 miljoen yuan (circa 11 miljoen euro) compensatie. Een van die patenten betreft een mobiele communicatiesystemen. De patenten die geacht te zijn geschonden, betreffen techniek uit enkele belangrijke modellen van Huawei, zoals de Honor-serie en Mate 8.

Juridische strijd Mate 8 techniek

In een statement vertelt Samsung hierover het volgende: “Ondanks dat wij onze uiterste best hebben gedaan om deze zaak netjes op te lossen, is het helaas noodzakelijk geworden om juridische stappen te ondernemen om onze intellectuele eigendom te verdedigen.

Huawei klaagde Samsung eerder al aan

Deze juridische strijd komt niet vanuit het niets. Twee maanden geleden klaagde Huawei Samsung nog aan. Het Chinese bedrijf klaagde zijn Koreaanse concurrent aan wegens inbreuk op 4G-netwerk octrooien zowel in China als in Amerika. De Koreaanse techreus had deze patenten in de Galaxy S vlaggenschepen gebruikt. Echter zonder toestemming voor de techniek vanuit China. Het Chinese merk vroeg compensatie ter waarde van 80 miljoen yuan (circa 10,91 miljoen euro).

Juridische strijd LTE Techniek

Daarop vocht Samsung direct terug en liet weten dat het zijn Chinese concurrent zou aanklagen met een zo geheten ´countersue´. Ondertussen zijn de gesprekken tussen beide kemphanen voortgezet en dacht men dat de juridische strijd gestreden was. Beide bedrijven zijn echter nog in gesprek over afspraken in verband met royalty-vrije, cross-licentie van beider Long Term Evolution 4G netwerktechnologieën.

Onverwachte actie in de strijd tussen Huawei en Samsung

Marktexpert hadden niet verwacht dat Samsung daadwerkelijk een aanklacht zou indienen tegen Huawei. Hoewel de gesprekken waren vastgelopen, waarschijnlijk vanuit Samsung. Kenners achten het voor de Koreaanse techreus niet moeilijk om enkele octrooien te vinden uit de enorme intellectuele activa van de Koreanen om Huawei juridisch mee te bestrijden. Toch meende de industrie kenners dat een rechtszaak vooral in het voordeel van Huawei zou werken en daarmee totaal niet in het belang van Samsung is. Met name door de media aandacht die een dergelijke rechtszaak zou aantrekken. Het tegendeel is afgelopen week waar gebleken.

De bronnen van The Korea Herald verwachten zelfs dat Samsung ook een rechtszaak tegen Huawei zal aanspannen in de VS.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones