Samsung introduceert Galaxy Mega 2

SamsungSamsung introduceert een opvolger van de ‘budgetphablets’ Samsung Mega 5,8 en 6.3. De Galaxy Mega 2 krijgt eveneens een zeer groot scherm en is daarnaast ook nog eens relatief goedkoop. Het toestel gaat bijvoorbeeld veel minder kosten dan Samsungs vlaggenschip onder de phablets, de Galaxy Note 4.

Het toestel zal waarschijnlijk niet direct beschikbaar komen in Nederland. Verwacht wordt dat Samsung de Mega 2 eerst te koop aan zal bieden in Thailand. De Samsung Galaxy Mega 6.3 verscheen destijds na een tijd alsnog in Nederland, maar er zijn geluiden dat de Galaxy Mega 2 helemaal niet op de Nederlandse smartphonemarkt zal komen.

Specificaties

De specificaties van de Galaxy Mega 2 lijken niet te lijden onder de relatief lage prijs van het budgettoestel. Zo beschikt het toestel over een 6 inch scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels. Het toestel draait op de nieuwste generatie van het besturingssysteem van Google, Android 4.4 KitKat. Onder de motorkap beschikt de Mega 2 over een quadcore Qualcomm Snapdragon 410-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz.

Verder heeft de phablet 1,5 GB RAM en een interne opslag van 16 GB, eventueel uitbreidbaar via microSD. Op de achterkant van het toestel zit een 8.0 megapixelcamera, en met de frontcamera kunnen selfies worden gemaakt van 2.1 megapixel.

Deze nieuwste telefoon in de nog jonge Galaxy Mega-reeks is binnenkort te koop in Thailand. Zoals eerder gezegd is het nog maar de vraag of het toestel ook in de Nederlandse winkels terecht zal komen. De budgetphablet kan in ieder geval in het Aziatische land voor een betrekkelijk lage prijs worden aangeschaft. De adviesprijs van een toestel met dergelijke specificaties is met 500 euro dan ook relatief laag.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones