1 juli 2014 door in Samsung.

SamsungSamsung heeft vandaag de Samsung Galaxy S5 Mini gelanceerd. Deze kleinere variant van de Galaxy S5 heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk en beschikt veelal over dezelfde specificaties. Het toestel heeft echter een kleiner scherm met een lagere resolutie. Beschikte de Galaxy S5 nog over een 5,1 inch scherm, de S5 Mini moet het doen met een 4,5 inch scherm. Daarmee is de mini-variant van de S5 net iets grotere dan zijn voorganger, de Galaxy S4 Mini.

Ook de processor van de S5 Mini is duidelijk minder krachtig dan die van zijn grote broer. Net als bij de Galaxy S4 Mini heeft ook dit toestel een Snapdragon 400-processor aan boord. Daarnaast beschikt de smartphone over een werkgeheugen van 1,5 GB.

Specificaties van de Samsung Galaxy S5 Mini

Niet alleen de grootte van het scherm van de S5 Mini is kleiner dan de grote variant, ook de resolutie is minder spectaculair. De Galaxy S5 heeft een full hd-scherm van 1920 bij 1080 pixels. De kleinere variant moet het echter doen met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarmee is een groot gedeelte van de resolutie verloren gegaan. Het scherm is kleiner dan bij de Galaxy S5, maar groter dan bij de S4 Mini. Het toestel zelf is ook groter, namelijk 3,1×6,5cm, tegenover 12,4×6,1cm van de kleine S4.

Galaxy S5

Ook de camera is op de schop gegaan. In plaats van de 16 megapixel en een 2 megapixel frontcamera bij de Galaxy S5, krijg je bij de kleinere versie respectievelijk 8 en 2,1 megapixel meegeleverd. De camera op de achterzijde is hierdoor van minder megapixel voorzien, maar de zogenaamde ‘selfie-camera’ heeft er juist 0,1 megapixel bijgekregen.

Ondanks de aanpassingen aan de grootte en het scherm lijken de interface en het uiterlijk van de S5 Mini verder veel op zijn grotere variant. De achterkant is van hetzelfde materiaal met ‘putjes’ in het materiaal. Daarnaast is de smartphone ook waterdicht, beschikt het over een vingerafdrukscanner op de home-knop en zit er een hartslagmeter aan de achterkant.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy S5 Mini heeft een adviesprijs van 479 euro en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en goud. De telefoon zal vanaf het derde kwartaal van dit jaar in de winkel liggen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones