galaxy-s6-edge-plus-features
14 augustus 2015 door in Samsung.

Donderdag introduceerde Samsung de Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5. De Galaxy S6 Edge+ is de grotere versie van de Galaxy S6 Edge en heeft ook een gebogen schermrand aan beide kanten. De Galaxy Note 5 is de logische opvolger van de Galaxy Note 4. Helaas heeft Samsung besloten dat de Note 5 (nog) niet naar Nederland (of zelfs Europa) komt.

En dat kunnen we toch als een grote tegenvaller zien. Het is namelijk voor het eerst dat de nieuwe Galaxy Note smartphone niet naar Nederland komt. De Verenigde Staten en Azië hebben wel de mogelijkheid om de Note 5 meteen te bestellen. In Europa ziet Samsung de Galaxy S6 Edge Plus als hét toptoestel, en daar de Note 5 zou extra concurrentie zijn geweest. Dat is toch wel opvallend te noemen, zeker omdat de Galaxy Note smartphones in het verleden toch goed verkochten.

Over de Galaxy S6 Edge Plus

De Galaxy S6 Edge Plus wordt nu het najaar topmodel van Samsung, en is ook een phablet. Met zijn 5,7 inch Super AMOLED scherm mag die daar wel tot gerekend worden. Het scherm is weer voorzien van een QHD resolutie, wat betekent dat er 2560 x 1440 pixels aanwezig zijn. De 64-bit, octa-core Exynos 7420 processor zorgt voor de benodigde rekenkracht (dezelfde processor als die van de Galaxy S6), en er is ruimte gemaakt voor maar liefst 4 GB RAM. Daarnaast is er een 16 megapixel camera met OIS aan de achterkant, een 5 megapixel camera aan de voorkant en een 3000 mAh batterij aanwezig.

Wat natuurlijk opvalt aan de Galaxy S6 Edge Plus, en wat het toestel ‘uniek’ maakt, is het design, en dan vooral het scherm. Het design komt overeen met die van de S6 Edge, wat betekent dat er aan de voor- en achterkant glas te vinden is, en het frame van metaal is. Samsung zegt dat het steviger en krasbestendiger is dan voorheen, laten we het hopen!

Het scherm van de Galaxy S6 Edge Plus is weer over beide zijkanten gebogen. Samsung heeft er nu wel extra functionaliteiten aan toegevoegd. Zo kan je jouw vijf favoriete contactpersonen vinden, waar je snel mee in contact kan komen. Ook is het mogelijk om je vijf favoriete applicaties in te stellen, zodat daar extra snelkoppelingen voor gemaakt kunnen worden.

Release en prijs

Op 4 september mogen we de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Nederland verwachten. Hij zal hier beschikbaar zijn in de kleuren zwart en goud, en een adviesprijs van 799 euro meekrijgen.  Deze prijs geldt voor het model met 32GB. Het is nog onduidelijk of de 64GB versie ook naar Nederland komt. Mocht die er toch zijn, dan zal die adviesprijs 100 euro meer bedragen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones