Samsung introduceert metalen Galaxy Alpha

SamsungSamsung komt in september met een nieuwe telefoon in de Galaxy-lijn, de Samsung Galaxy Alpha. Bijzonder is dat de smartphone een metalen frame krijgen. De voorkant is, zoals gewoonlijk, gemaakt van glas, maar de rand daaromheen is van gefabriceerd metaal en moet zorgen voor een steviger gevoel en betere grip. De achterkant van het toestel is gewoon van kunststof, met, net als bij de Galaxy S5, een bepaald reliëf in zich. Ook blijft de achterkant gewoon verwijderbaar, zodat de accu bijvoorbeeld kan worden vervangen.

Specificaties

De Samsung Galaxy Alpha heeft met 4,7 inch een kleiner scherm dan het 5,1 inch scherm van de Galaxy S5, maar is wel groter dan bijvoorbeeld de iPhone 5S. Het scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels, aanzienlijk minder scherp dus dan bij de Galaxy S5, die een resolutie van 1920 bij 1080 heeft. Het toestel is met 6,7 millimeter behoorlijk dun, en weegt ook niet veel: slechts 114 gram.

Verder heeft de smarthone alles wat een high-end toestel moet bezitten, zoals een camera met 12.0 megapixel, 32 GB intern geheugen en een werkgeheugen van 2 GB. Ook draait het toestel door een combinatie van twee quadcore processors op een octacore processor en beschikt het over een vingerafdrukscanner. Het interne geheugen is niet uitbreidbaar, omdat de telefoon niet over een microSD-slot beschikt. Ook de hartslagmeter zoals die in de Galaxy S5 zit, is weggelaten.

Ontwerp

Samsung lijkt zich met de bouw van de Galaxy Alpha veel aan te trekken van de kritiek die het bedrijf de afgelopen jaren regelmatig kreeg op het ontwerp van de Galaxy-telefoons. In een persbericht schrijft de telecomgigant:

Met een focus op elegant design en compacte constructie zet Samsung met de Galaxy Alpha de nieuwe standaard voor Galaxy-smartphones.

Het ontwerp van de Alpha zal dus vanaf nu toonaangevend zijn voor nieuwe modellen in de Galaxy-serie. De eerste keer dat het nieuwe ontwerp zichtbaar zal zijn, is wellicht bij de presentatie van de langverwachte Samsung Galaxy Note 4.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Alpha is vanaf september beschikbaar in Nederland. Het toestel zal worden geleverd in de kleuren zwart, wit, goud, zilver en blauw. De adviesprijs van het toestel is 599 euro, zo’n 100 euro minder dan de adviesprijs van de Galaxy S5.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones