Samsung introduceert Samsung Galaxy K Zoom

samsung-logo1Samsung komt op korte termijn met de Galaxy K Zoom. Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant tijdens een evenement in Singapore onthuld. De Galaxy K Zoom is een cameratelefoon die gebaseerd is op de Galaxy S5 met een lens die tot 10x optisch kan inzoomen. Daarnaast is de camera uitgerust met maar liefst 20,7 megapixel.

Galaxy K Zoom

Specificaties

De Galaxy K Zoom is de opvolger van de Galaxy S4 Zoom. Ook die telefoon beschikte over een lens met 10x optische zoom. Groot verschil is echter dat de zoomlens veel minder ver uit de behuizing steekt, en daardoor minder in de weg zit. Dat maakt de K Zoom meer een echte smartphone dan zijn voorganger. Al met al is de K Zoom nog wel zo’n 20 millimeter dik.

De K Zoom beschikt over een 4,8 inch scherm. De telefoon draait op een hexacoreprocessor, en heeft een intern geheugen van 2GB RAM. De 24-240mm lens heeft een diafragmabereik tussen f/3.1 en f/6.3. Door de optische beeldstabilisatie is het ook mogelijk om met de smartphone in een minder lichte omgeving prachtige foto’s te maken. Daarnaast kunnen er met de camera full HD-video’s worden gemaakt van 1080p en 60 frames per seconde.

Galaxy S5

Er zijn veel verschillen ten opzichte van de Galaxy S5, maar toch zijn de overeenkomsten talrijker. Vooral de software vertoond veel gelijken: ook de K Zoom draait op Android 4.4 KitKat en functies als de ’S Health’ en de ‘Extra energiebesparende stand’. Daarnaast maakt ook de geperforeerde achterkant duidelijk dat de K Zoom familie is van de S5.

Galaxy S4 Zoom

Bij de Galaxy K Zoom is er veel veranderd ten opzichte van de S4 Zoom. Niet allen de eerder vermelde lens is aangepast, maar ook de camerafuncties zijn onder handen genomen. Je kan de camera nu ook volledig handmatig instellen. Door middel van de functie ‘Pro Suggest’ geeft de camera daarnaast zelf aan welke presets het meest geschikt zijn voor een specifieke code. Daarnaast is er een functie toegevoegd die vandaag de dag eigenlijk onmisbaar is: de ‘Selfie Alarm’. Daarbij geef je eerst aan hoe je gezicht te zien moet zijn in de foto. Vervolgens draai je de smartphone om, en maak je een prachtige foto met de optische zoomlens. Als je gezicht in de juiste positie staat gaat er een alarm af en worden er drie foto’s gemaakt.

De Galaxy K Zoom is vanaf 21 mei beschikbaar.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones